1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kaş Maratonu’nda 10 Yaşındaki Atlet Ödül Alamadı

Kaş Maratonu’nda 10 Yaşındaki Atlet Ödül Alamadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaş Maratonu’nda Şok Gelişme: 10 Yaşındaki Atlet Ödül Alamadı

Kaş Maratonu'nda Şok Gelişme: 10 Yaşındaki Atlet Ödül Alamadı

Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen maratonda 10 yaşındaki lisanslı atlet Öykü Zeynep Çankaya, yaşadığı hayal kırıklığı ile gündeme geldi. Genç sporcu, maratona katılmak için Bodrum’dan ailesi ile birlikte Kaş’a gitti. Yarı maraton için gerekli ücreti ödeyip kaydını yaptıran Zeynep, resmi yarış listesinde yerini aldı.

Maratonda, 160 kişinin katıldığı 6 kilometrelik parkuru kadınlar kategorisinde ikinci olarak tamamlayan Zeynep, ödül töreni için sahneye çıkarılması bekleniyordu. Ancak, ödül anonsu yapılmasına rağmen kürsüye çıkamadı. Zeynep’in ailesi ve antrenörü Fatma Özkan, yarışmanın organizatörü Polat Dede ile konuyu görüşmek üzere bir araya geldi. Dede, yönetmeliğe dayanarak, “Yarışabilir ama 18 yaşından küçük olduğu için madalya vermiyoruz. Kürsüye çıkamaz, istediğiniz yere şikayet edin” şeklinde bir yanıt verdi.

Olay karşısında büyük bir üzüntü yaşayan Zeynep’in annesi Meryem Çankaya, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Ödüllendireceklerine cezalandırıyorlar. Bir sporcu kolay yetişmiyor. Kızımın emekleri hiçe sayılıyor.” Bu olay, spor dünyasında genç yeteneklerin desteklenmesi gerektiği konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: Sözcü

Kaş Maratonu’nda 10 Yaşındaki Atlet Ödül Alamadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!