1. Haberler
  2. İlan
  3. Kayseri Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım Duyurusu

Kayseri Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım Duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Üniversitesi Rektörlüğünden Duyuru

Kayseri Üniversitesi Rektörlüğünden Duyuru

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimine; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan yönetmelik hükümleri ile Kayseri Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri doğrultusunda öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru Koşulları

  • Adayların, kanuni şartları taşımaları ve başvuru süresi içerisinde Üniversitemiz Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.
  • 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Kayseri Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütlerinde belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. (Başvuran adayların, ilgili birimin yönetim kurulunca seçilecek üç öğretim üyesinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilecektir. Ölçütleri sağlamadığı tespit edilen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)
  • Kayseri Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri, Üniversitemiz web sitesinde ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın web sitesinin ana sayfasında Atanma Kriterleri bölümünde yer almaktadır.
  • İlan hakkında detaylı bilgi için, Kayseri Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’nın 0352 432 38 38-10615/10617/10618 numaralı telefonlarından bilgi alınabilir.
  • Başvuru evrakları ve yayın dosyaları geri iade edilmeyecektir. İlan edilen kadroya uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular, atamaları yapılmış olsa dahi geçersiz sayılarak iptal edilecektir.
  • Yurt dışından alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Mezuniyet belgelerinde barkodlu e-Devlet çıktısı kabul edilecektir.
  • Başvuruda bulunan adayların, yayın dosyalarının içerisine Üniversitemiz Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütlerinde kullanılan puanlama tablolarına göre hazırlayacakları puanlama tablosunu eklemeleri gerekmektedir.
  • İlanla ilgili detaylı bilgiler, Üniversitemiz web sayfasında duyurular kısmında ilan edilmektedir.

NOT: Rektörlüğümüzce gerekli görülmesi halinde ilanın her safhasında değişiklik veya iptal yapılabilir.

Profesör Kadrolarına Başvuru İçin Gerekenler

Profesör Kadrolarına Başvuru İçin Gerekenler

  • 2547 sayılı Kanun’un 26. maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak,
  • Adayların; dilekçe, özgeçmiş, bilimsel yayın listesi, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora veya tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi, askerlik durum belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf ve hizmet belgesini (herhangi bir kamu kurumunda çalışan/daha önce hizmeti olanlar için) Rektörlük Evrak Kayıt Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Adayların başvuru esnasında başvuru dosyası haricinde özgeçmiş ve yayınlarını kapsayan yedi takım dosyayı (1 Fiziksel + 6 Flash Bellek) Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.
  • ÜAK tarafından oluşturulacak jürilerce yapılan doçentlik sözlü sınavından başarılı olmak zorunludur (Doçentlik sözlü sınavına girmeyenler veya başarısız olanlar için geçerlidir).

Kayseri Üniversitesi Rektörlüğünden Ek Duyuru

Üniversitemiz birimine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 09/11/2018 tarihli ve 30590 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde öğretim elemanı alınacaktır.

Genel Şartlar

Genel Şartlar

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  • ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekmektedir.
  • Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyet notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın web sayfasında yer alan eşdeğerlilik tablosu kullanılacaktır.
  • Tecrübe şartı istenen ilan için; adayların başvuru evraklarına ilanda istenilen alanda çalıştığını belgelemesi gerekmektedir (tecrübe süresinde lisans mezuniyetinden sonraki süreler esas alınacaktır).
  • İlanda belirtilen özel şartları taşımak.

Başvuru Yeri ve İstenen Belgeler

  • Başvuru Dilekçesi (Duyuru metni ile birlikte eklenecektir.)
  • Özgeçmiş ve varsa yayın listesi
  • Lisans Diploması/Mezuniyet Belgesi Fotokopisi
  • İlan Edilen Kadroya Bağlı Olarak Yüksek Lisans, Doktora Öğrenim Durum Belgesi/Mezuniyet Belgesi
  • Lisans Transkript Belgesi Fotokopisi
  • ALES Belgesi
  • Yabancı Dil Belgesi
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf (Son Altı Ay İçinde Çekilmiş)
  • Tecrübe Belgesi (İlan Edilen Kadroya Bağlı Olarak İlanda İstenen Birimler İçin)
  • Askerlikle İlişiği Olmadığına Dair Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar İçin)
  • Hizmet Belgesi (Daha Önce Kamuda Hizmeti Olanlar İçin)

NOT: Atamaya hak kazanan adaylardan, atama öncesi belgelerin asıllarının elektronik imzalı/ıslak imzalı hali istenecektir. Belgelerin asıllarını ibraz edemeyen adayların atamaları yapılmayacaktır. İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.

Adaylar başvurularını “Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü (15 Temmuz Yerleşkesi) içerisinde yer alan REKTÖRLÜK EVRAK KAYIT BİRİMİNE (Yazı İşleri) dosya içerisinde şahsen veya posta yoluyla yapabilirler. Başvuru esnasında evrak kontrolü yapılmayacak olup; başvuru evraklarının eksiksiz olması gerekmektedir. Süresi içinde yapılmayan, postadaki gecikmeler ile eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru evrakları iade edilmeyecektir. e-Devlet üzerinden alınan belgeler de geçerlidir.

ÖNEMLİ NOT: İlan takviminde olası yapılacak değişiklikler, Üniversitemiz web sitesinde ilan edilecektir. (Bu konuda Üniversitemiz web sayfasında yapılacak olan tüm duyurular adaylara tebliğ mahiyetinde olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.) İlk başvuru tarihi ilanın Resmi Gazetede yayınlanma tarihi olarak esas alınacaktır. Olası gecikme halinde adaylara en az 15 günlük başvuru süresi tanınacaktır. Gerekli görülmesi halinde ilanın her safhasında Rektörlüğümüzce ilanda değişiklik ve ilan iptali yapılabilir.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

Başvuru Adresi: Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü 15 Temmuz Yerleşkesi Rektörlük Binası (Rektörlük Evrak Kayıt Birimi) Talas/KAYSERİ Tel: 0352 432 38 38/10615-10617-10618

NOT: Bu konularda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. Üniversitemiz web sitesinde yapılacak olan duyurular tebligat niteliğindedir.

Kayseri Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım Duyurusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!