1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayseri’de Baba-Kız Arasında Trajik Olay: Buse Erkin’in Ölümü ve Dava Süreci

Kayseri’de Baba-Kız Arasında Trajik Olay: Buse Erkin’in Ölümü ve Dava Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de Baba-Kız Arasında Trajik Olay

Kayseri'de Baba-Kız Arasında Trajik Olay

Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi Porsuk Sokak’ta 3 Mayıs günü saat 14.00 sıralarında, Yunus Yılmaz, evli ve bir çocuk annesi kızı Buse Erkin’in evine gitti. İki taraf arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı ve bu tartışma hızla kavgaya dönüştü. Kavgada Buse Erkin, yerden aldığı bir taşla babasının başına vurdu. Bunun üzerine Yunus Yılmaz, kızı Buse’yi meyve bıçağıyla yaraladı. Buse Erkin, yaralı halde bir pide fırınına sığındı. Olayı gören çevredekilerin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

4 Gün Süren Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Buse Erkin, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Babası Yunus Yılmaz ise Kayseri Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Baba Yılmaz, tedavisinin ardından taburcu edilip tutuklandı; ancak kızı Buse Erkin, olaydan dört gün sonra hayatını kaybetti.

Yunus Yılmaz’ın, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘6284 sayılı kanuna muhalefet’, ‘kişilerin huzur ve sükunetini bozma’, ‘kötü muamele’ gibi suçlardan toplamda 38 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Dava Açıldı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda iddianame hazırlandı. Kayseri 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Yunus Yılmaz hakkında ‘alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Yılmaz ile ölen Buse Erkin’in başka suçtan tutuklu kocası D.E. katıldı.

Kayseri'de Baba-Kız Arasında Trajik Olay: Buse Erkin'in Ölümü ve Dava Süreci

Şikayetçi Koca Salondan Çıkarıldı

Kayseri'de Baba-Kız Arasında Trajik Olay: Buse Erkin'in Ölümü ve Dava Süreci

Sanık Yunus Yılmaz savunma yaparken, hayatını kaybeden Buse Erkin’in eşi D.E., sanığa sert tepki gösterdi. Jandarma ekiplerinin güçlükle sakinleştirdiği D.E., Yılmaz’a bağırarak itiraz etti. Jandarma tarafından yeniden kelepçe takılan D.E., duruşma salonundan çıkarıldı.

“Damadımı Kızımla İhbar Ettik”

D.E.’nin salondan çıkarılmasının ardından sanık Yunus Yılmaz savunmasına devam etti. Kızının kocası D.E.’yi, kızı Buse ile birlikte ‘uyuşturucu ticaretinden’ ihbar ettiklerini ve bu nedenle tartıştıklarını öne sürdü. Yılmaz, “Damadım madde bağımlısıydı. Kızım, onun firari olduğunu söyledi. Ben de, kızımın da madde bağımlısı olmaması için ihbarda bulunmak istedim. Kızımı ikna edip birlikte ihbar ettik. Olaydan birkaç gün önce kızıma damadımı cezaevinde ziyarete gitmiş. Orada damadım bana karşı kızımı doldurmuş. Annemin evinde onun telefonundan kızımla konuştuğumda ‘Bu madde bağımlısından kurtuldun’ dedim. Sonra hakaret etmeye başladı. ‘Yuvasının yıkıldığını’ söyledi. Annemin evinden hızla çıkarak 100 metre ilerideki evime gittim. Yolda kızımla karşılaştık. Sinirle bana doğru geldi” dedi.

“Taşla Kafama Vurdu”

Kızının kendisine saldırdığını dile getiren Yılmaz, “Kızıma ‘seni kurtardım, bana böyle mi karşılık veriyorsun’ dedim. Koşarak geldi ve ‘yuvamı yıktın’ diyerek küfretti. Taşla kafama vurdu. Başım kanayınca şuurumu kaybettim. Elini tekrar havaya kaldırdığını gördüm. Can havliyle onu uzaklaştırmak için kemerime takılı bıçağı elime aldım. Kendimi korumak için ‘vurma kızım’ dedim ve bıçağı savurdum. Kızım kaçmaya başladı ve fırına girdi. Arkasından gittim. Yaralandığını fark ettim. Ona yardım etmek istedim ama fırındaki gençler bana tepki gösterdi. Sonra evime döndüm ve bıçağı sakladım. Şoku atlattıktan sonra da polisi arayıp teslim oldum. Hiçbir baba kızına kıyamaz. Onu öldürme kastım yoktu. Hasım sahibiyim, bu yüzden bıçak taşıyordum” ifadelerini kullandı.

Duruşmada iki tanığın da ifadesi alındı. Mahkeme heyeti, sanık Yunus Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: Sözcü

Kayseri’de Baba-Kız Arasında Trajik Olay: Buse Erkin’in Ölümü ve Dava Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!