1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayseri’de Eski Sevgiliye Tüfekle Tehdit Davası

Kayseri’de Eski Sevgiliye Tüfekle Tehdit Davası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, 30 Mayıs günü yaşanan olayda, Levent T. isimli şahıs, eski sevgilisi G.Y.’yi işe giderken yolunu keserek tüfek doğrulttu. G.Y., bu tehdit anında Kadın Destek Uygulaması (KADES) aracılığıyla yardım talep etti. O anlar, bir evin güvenlik kameralarına yansıdı. Harekete geçen Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hızla Levent T.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Dava Süreci Başladı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Levent T. hakkında ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, incelemeleri sonucunda, olayın delillerinin ve kastın ölüm niyetine yönelik olup olmadığının değerlendirilmesinin ağır ceza mahkemesinin yetkisine girdiğine karar vererek, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. Ancak, dosyanın geldiği ağır ceza mahkemesi, suçun ‘Silahla yaralamaya teşebbüs’ kapsamında değerlendirildiği gerekçesiyle, görevsizlik kararını kaldırarak dosyayı yeniden asliye ceza mahkemesine iletti.

Tüfeğin Gerçekliği Tartışma Konusu

Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanık Levent T., cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Levent T., G.Y. ile olan ilişkisini ve olayın arka planını şu şekilde açıkladı: “Hem ben hem de o boşanmıştık. Ayrı ev tuttum ve birlikte yaşamaya başladık. Ancak, onun başka biriyle görüştüğünü öğrenince ayrıldım. Eski eşimle yeniden bir araya geldim. Olay günü, G.Y.’yi uyarmak amacıyla yanına gitmek istedim. Dipçiksiz, kısa bir oyuncak tüfekle yanına gittim. Tüfeği doğrultarak, caydırıcı olsun diye tetiğe bastım. Ancak tüfek oyuncaktı ve tetik irtibatı çalışmıyordu. Bu esnada çalıştığı yerin servisi geldi, ben de tüfeği yol kenarına atıp oradan uzaklaştım. Sonrasında tüfeği polislerle aradık ama bulamadık. Gerçekten oyuncak bir tüfekti.”

Mağdurun İfadesi

Eşiyle boşandıktan sonra Levent T.’nin kendisiyle evlenmek istediğini iddia eden G.Y., duruşmada şunları söyledi: “Sanık benimle evlenmek istedi ama ben kabul etmedim. Bu yüzden hakaret ve tehditlerde bulundu. Olay günü tüfeği göğsüme doğrulttu. Kesinlikle oyuncak bir tüfek değildi. ‘Saçmalama, imdat’ diye bağırdım. Tüfek ateş almayınca mekanizması ile oynamaya çalıştı. Ben şikayetçiyim.”

Mahkeme hakimi, verdiği ara karar ile sanık Levent T.’nin tutuklu kaldığı süre ve delillerin toplanmış olması gerekçesiyle adli kontrol tedbiri ile tahliyesine karar verdi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kayseri'de Eski Sevgiliye Tüfekle Tehdit Davası

Kaynak: Sözcü

Kayseri’de Eski Sevgiliye Tüfekle Tehdit Davası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!