1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayseri’de Kasten Öldürme Davası: Sanığa 18 Yıl Hapis Cezası

Kayseri’de Kasten Öldürme Davası: Sanığa 18 Yıl Hapis Cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de Kasten Öldürme Davası

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, tutuklu sanık Y.K, maktul S.T’nin müşteki babası K.T. ve tarafların avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti başkanı, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğuna dair raporun mahkemeye ulaştığını belirtti. Cumhuriyet savcısının mütalaasında ise sanığın “haksız tahrik altında kasten öldürme” ve “6136 Sayılı Kanun’a muhalefet” suçlarından cezalandırılmasını talep ettiği ifade edildi.

Sanık Y.K. savunmasında, olay anında maktulün kendisini dövdüğünü ve bu durumun kendisini zor durumda bıraktığını iddia etti. Olayın gelişimini anlatan Y.K, şu şekilde konuştu: “Ablama uyuşturucu vermek istemişti, sigarayı üzerimde söndürmeye çalıştı. Daha önce 4 kez şikayette bulundum ama bir sonuç alamadım. Uzaklaştırma kararı aldırmıştık. Tabancayı kendimi korumak amacıyla taşıyordum. Sürekli tehdit ediyordu. Olayı planlamadım, öldürme niyetim yoktu; kendimi korumak için ateş ettim. O anda şuurum yerinde değildi. Hayatımı kararttı. Olaydan dolayı pişmanım ve tahliyemi istiyorum.”

Müşteki K.T. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, mahkemeye duyduğu güveni ifade etti. Mahkeme heyeti, sanık Y.K’ye “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 18 yıl, “6136 Sayılı Kanun’a muhalefet” suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Duruşma salonu dışında bekleyen maktulün yakınları, verilen karara büyük bir tepki gösterdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Melikgazi ilçesi Mimarsinan Şirintepe Mahallesi Şehit Suat Hayri Dal Caddesi’nde, 3 Mart tarihinde meydana gelmişti. Y.K. ile eniştesi S.T. arasında çıkan tartışma, silahlı bir kavgaya dönüşmüştü. İkili arasındaki kavgada Y.K, eniştesi S.T’ye tabancayla ateş açmış ve olay yerinden kaçarken yere düşen S.T’nin üzerinden geçmişti. S.T, olay yerinde hayatını kaybederken, tutuklanan Y.K. hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: Sözcü

Kayseri’de Kasten Öldürme Davası: Sanığa 18 Yıl Hapis Cezası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!