1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kendiliğinden Orgazm Yaşayan Kadının Zorlu Hayatı

Kendiliğinden Orgazm Yaşayan Kadının Zorlu Hayatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günde onlarca kez “kendiliğinden” orgazm yaşayan bir kadın, yaşadığı durumun ne kadar yalnızlaştırıcı olduğunu ve hayatının bazı dönemlerinde nasıl kabusa dönüştüğünü içtenlikle paylaştı. DailyMail’de yer alan habere göre, 29 yaşındaki bu kadın, istenmeyen cinsel uyarılmalar ve ne zaman gerçekleşeceğini bilmediği orgazmlar nedeniyle hem çalışamıyor hem de neredeyse evden çıkamıyor. Genç kadın, çocukluk döneminde yaşadığı cinsel tacizin travmasının ardından Cinsel Uyarılma Bozukluğu (PSAS veya PGAD) geliştirdiğine inanıyor.

Uzun mesafeli bir ilişki yürüttüğünü belirten kadın, yaşadığı bu durumun kendisini korkuttuğunu, bu nedenle neredeyse hiç evden çıkamadığı için tek arkadaşının da bu erkek olduğunu ifade etti.

“FARK EDİLMESİNDEN KORKUYORUM”

Kadın, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı: “Aslında etrafımda biri varken orgazm olmam çok nadir gerçekleşiyor. Giysi alışverişi, ev ihtiyaçlarım ve doktor randevularımın çoğunu telefon ile hallediyorum. Çalışmıyorum ve yalnız yaşıyorum. Birinin orgazm yaşadığını gerçekten kanıtlayamazsınız ama bunun fark edilmesinden korkuyorum ve bu yüzden insanlardan uzak duruyorum.”

“NE ZAMAN OLACAĞIMI BİLMİYORUM”

Yaşadığı orgazmların aniden gerçekleşmediğini, cinsel uyarılmasının yavaş yavaş arttığını belirten kadın, “Bu artış her zaman orgazmla sonuçlanmıyor, bu yüzden orgazm olup olmayacağımı gerçek anlamda asla bilemiyorum. Ama bu bile market alışverişimi eve sipariş etmeme neden oluyor” ifadelerini kullandı.

BAZI GÜNLERDE 50 KERE…

Kadın, bazı günlerde 25 defaya kadar orgazm yaşadığını, hatta bu sayının tek bir günde 50’ye kadar çıkabildiğini belirtti. Genç kadın, orgazmlarının çoğunu sabahın erken saatlerinde veya gece uyumaya çalışırken yaşadığını söyledi.

YÜKSEK SESLER BİLE ETKİLİYOR

Durumunun büyük ölçüde öngörülemez olduğunu ifade eden kadın, yüksek seslerin bile geçmişte orgazmlarını tetiklediğini belirtti. Öyle ki, üst katında oturduğu apartmandan geçen motorların sesleri bile genç kadının orgazm olmasına neden olabiliyor. Yaşadığı sorun, aynı zamanda fiziksel acıya da yol açtığını ve bu acının sanki çok üşüyormuş ve titriyormuş gibi görünmesine neden olduğunu söyledi.

“DERİMİN ALTINDA YANAN BÖCEKLER…”

Sendromdan muzdarip olan ve geçtiğimiz aylarda basına konuşan Scarlet Kaitlin Wallen da benzer bir deneyim yaşadığını açıkladı. ABD’de yaşayan 21 yaşındaki genç kadın, yaşadıkları yüzünden çalışamadığını belirtmişti. Wallen, deneyimlerini “derimin altında böceklerin yanması” gibi bir tanımla ifade etti. Wallen’a yaşadığı stres nedeniyle şiddetli anksiyete ve obsesif-kompulsif bozukluk (OKB) teşhisi konmuştu.

GERÇEK RAKAMLAR İSTATİSTİKLERE YANSIMIYOR

“Yalancı orgazm bozukluğu” olarak da bilinen bu sorun nadir görülen bir durumdur. Ancak bunu yaşayan birçok kadın, yaşadıkları zorlukları paylaşamadıkları için gerçek rakamlar istatistiklere yansımıyor. Bu tanı ilk olarak 2001 yılında İngilizce ‘Persistent Sexual Arousement Syndrome’ (PSAS – Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu) olarak literatüre girmiştir. Daha sonra sendromun ismi ‘Persistent Genital Arousal Disorder’ (PGAD – Sürekli Genital Uyarılma Bozukluğu) olarak değiştirilmiştir.

Kaynak: Sözcü

Kendiliğinden Orgazm Yaşayan Kadının Zorlu Hayatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!