1. Haberler
  2. Dünya
  3. Kenya, Türkiye’ye İade Edilen Mülteciler Hakkında Açıklama Yaptı

Kenya, Türkiye’ye İade Edilen Mülteciler Hakkında Açıklama Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kenya’dan Türkiye’ye İade Edilen Mülteciler

Kenya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile olan güçlü diplomatik ilişkilerinin bir sonucu olarak, dört Türk vatandaşının iade talebini kabul ettiğini duyurdu. Bakanlık, bu kişilerin Türkiye’ye teslim edildiğini ve süreç boyunca ulusal ile uluslararası hukuka uygun bir şekilde hareket edildiğini vurguladı. Ayrıca, Kenya hükümeti, Türkiye’den bu dört mülteciye onurlu bir muamele yapılacağına dair güvence aldıklarını belirtti.

Açıklamada, Cuma günü sınır dışı edilen bu kişilerin isimlerine yer verilmediği gibi, Türkiye tarafından iadelerinin neden talep edildiğine dair herhangi bir bilgi de paylaşılmadı. Kenya, içinde bulunduğu mülteci krizine karşı kararlılıkla yaklaşarak, çoğunluğu Somali kökenli olan ve ülkesinde barınan 780 bin mülteciyi koruma sorumluluğunu üstlendiğini yineledi.

Uluslararası Af Örgütü, söz konusu kişilerin Kenya’dan sınır dışı edilmesi durumunda “ciddi insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya kalabileceği” konusunda önemli uyarılarda bulunmuştu. Bu durum, uluslararası toplulukta endişe yaratırken, mülteci haklarının korunması için daha fazla önlem alınması gerektiği yönde çağrılar yapılmaktadır.

Kaynak: Sözcü

Kenya, Türkiye’ye İade Edilen Mülteciler Hakkında Açıklama Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!