1. Haberler
  2. Spor
  3. Kenya’da Eski Hakem John Middleton İçin Anma Törenleri

Kenya’da Eski Hakem John Middleton İçin Anma Törenleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kenya’daki Eski Hakem John Middleton İçin Anma Törenleri Düzenlendi

Kenya'daki Eski Hakem John Middleton İçin Anma Törenleri Düzenlendi

Kenya’daki evinde korkunç bir saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren eski İngiliz hakem John Middleton için anma törenleri gerçekleştirildi. Mombasa’da yerel yetkililer, daha önce Norfolk’ta yaşayan 75 yaşındaki John Middleton’ın evinin banyosunda bıçak yaralarıyla bulunduğunu duyurdu. Middleton, cumartesi sabahı planladığı bir golf turuna katılmayı beklerken, aniden kaybolmuştu. Arkadaşı Dinesh Sasan, BBC’ye yaptığı açıklamada, Middleton’ın ölümünden önce birilerinin köpeklerini zehirlemeye çalıştığını bildirdiğini aktardı.

Yerel medya, Middleton’ın bir palayla saldırıya uğradığını ve olay yerinde palanın bırakıldığını bildirdi. Kisauni bölgesi ilçe komiser yardımcısı Jamleck Mbuba, “Olay yerinde hafif bir boğuşma izleri var gibi görünüyor. Ancak genel olarak durum çok rahatsız edici değildi.” şeklinde konuşarak durumu değerlendirdi. Middleton’ın hizmetçisi, cumartesi sabahı kapıyı çaldığında yanıt alamayınca endişelenmeye başladı.

“HARİKA BİRİYDİ”

Kenya’daki dostları tarafından “harika bir adam” olarak tanımlanan Middleton, aynı zamanda tutkulu bir golfçüydü ve yakındaki Nyali Golf ve Country Club’da sıkça oyun oynardı. 2015 yılından bu yana Middleton’ı tanıyan Sasan, “Haftada üç veya dört kez bir araya geliyorduk. Cuma akşamları her zaman birlikte otururduk. Son derece kibar, prensip sahibi ve yardımsever biriydi. Bu duruma tamamen şok oldum. İnanılmaz bir kayıp.” ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE GÜVENLİK SORUNU

Sasan, Middleton’ın Utange bölgesindeki evinin, çok sayıda gurbetçinin yaşadığı bir yer olmadığını vurgulayarak, “Maalesef, bulunduğu bölge oldukça güvenli değildi.” dedi. Sasan, Middleton’ın eski eşi Regina’nın da 2018 yılında Utange’ın yaklaşık 20 kilometre kuzeyinde gerçekleşen bir hırsızlık sırasında hayatını kaybettiğini doğruladı.

FUTBOL HAKEMLİĞİ KARİYERİ

Middleton, Kenya’ya taşınmadan önce boş zamanlarında amatör futbol hakemliği yapmaktaydı. Norfolk Futbol Federasyonu, Middleton’ın ölüm haberini aldıklarında “derin üzüntü duyduklarını” belirtti. Açıklamada, “John, ilçede uzun yıllar hakemlik yapmış, kendini işine adamış ve sevilen bir maç hakemiydi. Norfolk FA’daki herkesin düşünceleri, bu zor dönemde John’un ailesi ve arkadaşlarıyla birliktedir.” ifadesi yer aldı.

Kaynak: Sözcü

Kenya’da Eski Hakem John Middleton İçin Anma Törenleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!