1. Haberler
  2. Spor
  3. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda Hakeme Saldırı Olayı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda Hakeme Saldırı Olayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda İstenmeyen Olaylar

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olayla sarsıldı. KKTC 1. Futbol Ligi’nde cumartesi günü gerçekleştirilen Çanakkale-Vadili maçı sırasında ev sahibi takımın oyuncusu Hasan Çağakan Çaka, hakem Mustafa Torun’a saldırdı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Çaka hakeme uçan bir tekme attı ve bu durum futbol camiasında büyük bir tepkiye yol açtı.

Hakemlerden Protesto

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği, meydana gelen bu saldırıyı protesto etmek amacıyla, bir açıklama yaptı ve tüm liglerdeki maçlara çıkmama kararı aldı. Bu nedenle, birçok maç iptal edildi ve hakemler, yaşanan bu üzücü olaya karşı birlik içerisinde durduklarını gösterdi.

‘Asla Müsaade Etmeyeceğiz’

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“KTFF tarafından organize edilen AKSA 1. Lig Süleyman Göktaş Sezonu’nun 6. haftasında gerçekleştirilen Çanakkale TSK – Vadili TÇBSK müsabakasında, karşılaşmanın hakemi Mustafa Torun’a yönelik yapılan darp eylemini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Futbol, dostluk, kardeşlik ve fair-play ruhunun bir arada yaşanması gereken bir spordur. Futbol için emek veren hakem ve diğer paydaşlarımıza yönelik darp girişimlerine asla müsaade etmeyeceğimizi bildirir, ilgili şahsı bu eyleminden dolayı kınar, talihsiz olayı yaşayan hakem Mustafa Torun’a geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Bu olay, futbol camiasında büyük bir infial yaratırken, sporun birleştirici gücüne yapılan bu saldırı, tüm spor severler tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Kaynak: Sözcü

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda Hakeme Saldırı Olayı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!