1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kilo veremeyen bu vitamine baktırsın! En çok yumurtada var, cayır cayır yağ yakıyor

Kilo veremeyen bu vitamine baktırsın! En çok yumurtada var, cayır cayır yağ yakıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo vermek istiyor, ancak veremiyorsanız çeşitli sağlık problemleri bu duruma neden olabilir. Yapılan araştırmalara göre kilo vermenin önünde duran en büyük engel D vitamini eksikliği. Vücudunuzdaki vitamin eksiklikleri, sağlıklı bir kilo verme sürecini dahi baltalayabilir.

D vitamininin en büyük kaynağı güneş ışığıdır. Ancak yeterli güneş ışığı alamadığımız zamanlarda D vitamini eksikliği yaşamaya başlarız. Vitamin eksiklikleri bağışıklığın düşmesine, hastalıklara karşı dirençsiz hale gelmenize neden olur.

Vitamin eksiklikleri kilo vermek isteyenlerin en büyük problemi olabilir. Vücuda ulaşması şart olan besinler alınmadığında kilo verme süreci büyük bir mesele haline gelir. Uzmanlar, hayvansal gıda kaynaklarında bulunan ve seviyeyi etkili bir şekilde artıran D3 vitaminini öneriyor. İşte kilo verme sürecine engel olmaması için mutlaka tüketmeniz gereken besinler.

Mantar

Mantarlar, yüksek seviyede D vitamini sağlamasa da UV ışığına maruz kaldıklarında ergosterol bileşiği yardımıyla D vitamini üretir. Kışın hastalıklardan korunmak için mutlaka tüketilmelidir. Ayrıca D vitamini eksikliği olan bireyler, yeterli D vitamini almak için diyetlerine mantar ekleyerek kemik sağlığını iyileştirebilir.

D vitamini kas fonksiyonunu destekler ve kas güçsüzlüğünü azaltır. Eksikliği durumunda kas ağrıları ve güçsüzlük görülebilir. Kilo vermek için diyet sürecinin yanı sıra spor yapıyorsanız yeterli D vitaminine ihtiyacınız vardır. Beslenme planına mantarı dahil edebilirsiniz.

Somon

Beslenmeye protein eklemek yapılacak en mantıklı hareketlerden biridir. Somonun harika bir seçenek olmasının yanı sıra güneş ışığı vitamini açısından da çok zengindir. 1 porsiyon pişmiş somon balığının içerisinde 570 IU D vitamini bulunur. BU oran, vitamin eksikliğini gidermek için fayda sağlayacaktır.

Tahıllar

Tüketime hazır hale getirilen tahıllar porsiyon başına 40 IU D vitamini verebilir. Güçlendirilmiş tahıllar besin içeriği açısından zengin, yüksek liflidir. Tahıl içeren yiyecekler beslenme açısından sağlam bir temel oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Kilo verme sürecindeyken de tahıl içeren gıdaları rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bu sayede hem D vitamini eksikliği giderilir, hem de kilo vermeye destek olur.

Yumurta

D vitamininin faydalı gıdaları arasında en göze çarpan besin balık olsa da, yumurtalar harika bir D vitamini kaynağıdır. Yumurtanın içerisindeki proteinin büyük bir kısmı beyazında bulunur. Yağ, vitamin ve mineraller ise sarısında bulunur. Büyük bir yumurtanın sarısı D3 vitamini veya günlük ihtiyacın %5’ini içerir.

Yumurta sarısının D vitamini seviyesini bazı faktörler etkisi altına alabilir. Tavuğun güneşe maruz kalması, tavuk yeminin D vitamini içermesi ve sıvı yumurta sarısının UV ışığına bırakılması yumurtadaki D vitamini içeriğini anlamak için önemli etkenlerdir.

D vitamini, kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler sağlar. Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir. Yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları günümüzde çok yaygın. D vitamini, kalp ve damar sistemimizi koruyarak, yüksek tansiyon ve kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltabilir.

D vitamini, insülinin etkinliğini artırarak kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Diyabet riskini azaltabilir ve diyabeti olanlar için kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilir. Bazı araştırmalar D vitamininin belirli kanser türlerine karşı koruma sağladığını ve tümör hücrelerinin büyümesini yavaşlattığını göstermektedir.

Kilo veremeyen bu vitamine baktırsın! En çok yumurtada var, cayır cayır yağ yakıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!