1. Haberler
  2. Gündem
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Gazze’ye Yönelik İsrail Saldırılarına Sert Tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Gazze’ye Yönelik İsrail Saldırılarına Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Gazze Açıklaması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü katliamların birinci yılı dolayısıyla önemli bir değerlendirmede bulundu. Tatar, “Gazze’de 365 gündür insanlık suçu işleniyor.” şeklinde bir açıklamada bulunarak, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim 2023‘ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdiği katliam ve yıkıcı saldırıların devam ettiğine dikkat çekti. Geçmişte benzer acıları yaşamış olan Kıbrıs Türk halkının Cumhurbaşkanı olarak, Gazze’ye yönelik saldırıların bir an önce son bulmasını talep ettiğini belirtti.

Gazze’de yaşanan trajedinin boyutlarına da değinen Tatar, yaklaşık 42 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve bu katliamların asla unutulmaması gerektiğini ifade etti. Masum insanlara yönelik bu acımasız eylemlerin cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarının durması gerektiğini belirterek, “Gazze’de 365 gündür insanlık suçu işleniyor. Dünyanın gözü önünde kadın, çocuk ve sivil demeden sürdürülen bu acımasız kıyım bir an önce sona erdirilmelidir.” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Gazze’ye Yönelik İsrail Saldırılarına Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!