1. Haberler
  2. Gündem
  3. KKTC’de Bebek Ölümü ve Hastane İhmaline İlişkin Gelişmeler

KKTC’de Bebek Ölümü ve Hastane İhmaline İlişkin Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bebek Ölümü Üzerine Gelişmeler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Bebek Ölümü Üzerine Gelişmeler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatmakta olan 20 günlük bebek Mihrimah Toymuradov, şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Küçük Mihrimah’ın cenazesi, vefat ettiği hastaneden dün Adli Tıp Ünitesi’ne nakledildikten sonra Lefkoşa’daki Gönyeli Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Toymuradov ailesinin yanı sıra KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve diğer devlet yetkilileri de katıldı. Törende, acılı baba Baha ve anne Güneş Toymuradov, bebeklerinin sağlıklı olduğunu ve hastane ihmali nedeniyle yaşamını yitirdiğini gözyaşları içinde ifade ederek büyük acılarını paylaştılar. Mihrimah Toymuradov’un kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp’tan alınan bulgular İstanbul’a gönderildi.

DİĞER BEBEKLERİN DURUMU

Aynı hastanede entübe edilen diğer 6 bebeğin sağlık durumlarıyla ilgili sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bu bebeklerin sağlık durumunun olumlu yönde iyileştiğini bildirdi. Bu arada, Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde ailelerin endişeli bekleyişi sürerken, farklı hastanelerden uzman doktorlar da tedavi sürecine katkı sağlamak amacıyla hastaneye yönlendirildi.

NE OLMUŞTU?

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bulunan 7 bebekten 20 günlük Mihrimah Toymuradov, 25 Ekim akşamı yaşamını yitirmiş ve 6 bebek de entübe edilmişti. Bu trajik süreç, ailelerin, ilgili ünitede görevli hemşireler tarafından bebeklere sıvı besin yerine tıbbi alkol verildiği iddialarıyla hastaneye girmek istemeleri üzerine gelişti. KKTC Sağlık Bakanlığı, bir bebeğin ölmesi üzerine durumun yargıya intikal ettiği yönünde bir açıklama yapmış, polis de dün akşam 5 sağlık çalışanını gözaltına almıştı. Bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde ilk duruşmaları yapılan hastane çalışanları Ç.Ş, A.D, G.K.A, K.Y, ve M.A. için mahkeme heyeti, 3 gün ek gözaltı süresi vermiştir.

Kaynak: Sözcü

KKTC’de Bebek Ölümü ve Hastane İhmaline İlişkin Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!