1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kocaeli Mahkemesi’nde Kasten Öldürme Davası Sonuçlandı

Kocaeli Mahkemesi’nde Kasten Öldürme Davası Sonuçlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Duruşma Gerçekleşti

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada, tutuksuz sanıklar U.S. ve S.Y., maktul Abdürrahim Bozboğa’nın yakınları ve taraf avukatları hazır bulundular. Müşteki sanık M.A.U. ise, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

İddia makamı, daha önceki duruşmada sunulan mütalaayı yineleyerek, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Duruşmada söz alan sanık M.A.U, olay sırasında öldürme kastının bulunmadığını, sadece kendini savunma amacıyla hareket ettiğini ifade etti. Diğer tutuksuz sanıklar U.S. ve S.Y., önceki ifadelerini yineleyerek beraat talep ettiler.

Mahkeme heyeti, sanık M.A.U’yu “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak, Türk Ceza Kanunu’nun 62. maddesi gereğince, sanığın sabıkasız geçmişi ve cezanın gelecekteki etkileri göz önünde bulundurularak bu ceza 10 yıla düşürüldü. Diğer tutuksuz sanıklar U.S. ve S.Y. ise beraat etti.

Olay, 7 Haziran 2023 tarihinde Gölcük’teki Merkez Mahallesi Albay Burak Caddesi’nde bir oto yıkamacıda meydana geldi. M.A.U. ile Abdürrahim Bozboğa arasında çıkan bir tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu kavga sırasında M.A.U, Bozboğa’yı bıçakla yaralayarak olay yerinden kaçtı. Ne yazık ki, Bozboğa olay yerinde hayatını kaybederken, M.A.U. ve diğer sanıklar polis tarafından gözaltına alındı. M.A.U. tutuklanırken, diğer sanıklar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Sözcü

Kocaeli Mahkemesi’nde Kasten Öldürme Davası Sonuçlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!