1. Haberler
  2. Medya
  3. Kocaeli Üniversitesi’nde Mimarlık ve Tasarım Etkinliği

Kocaeli Üniversitesi’nde Mimarlık ve Tasarım Etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Etkileyici Bir Etkinlik

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinden oluşan Mimari Eğitim Tasarım Araştırma Kulübü (METAX), geçtiğimiz hafta sonu mimarlık ve iç mimarlık alanında sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirerek unutulmaz bir etkinliğe imza attı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bu etkinlikte, uzman katılımcılar ve firma temsilcileri, geleceğin mimar ve iç mimarlarına değerli tecrübelerini paylaştı.

Etkinlikte, mesleğin incelikleri, karşılaşabilecekleri zorluklar ve bu durumlarla başa çıkma yöntemleri gibi konular, sektörün deneyimli isimlerinden dinlendi. Öğrenciler, sadece bilgi almakla kalmayıp, aynı zamanda düzenlenen eğlenceli etkinliklere de katılarak keyifli vakit geçirdi.

Öğrencilerin Hem Öğrendikleri Hem de Eğlendiği Bir Gün

METAX, “Shaping The Future Of Design” başlıklı ARCHİTALK etkinliğinde, mimarlık ve iç mimarlık alanındaki önemli isimleri öğrencilerle buluşturdu. Etkinlikte, sektörden uzmanın katılımcılar ve firma temsilcileri, interaktif konuşmalar yaparak öğrencilere ilham verdi. Ayrıca çeşitli çekilişler ve eğlenceli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikte konuşmacı olarak iç mimar Sinem Özlük, LSK Yapı’dan İsmail Hakkı Yağcızeybek, CITA Design Studio’dan Ayten Mastı, Ytong firmasından Oruç İcen Cerbezer, Seranit’ten Faruk Ataer, CO+& MTMS Architecture’den Furkan Şimşek ve Murat Sercan Yıldız yer aldı. Ayrıca, ekranlarda yaptığı ev dekorasyonu programlarıyla dikkat çeken Selim Yuhay (Mimar Selim) de online oturumda öğrencilere bilgi aktardı.

Eğlenceli ve Öğretici Bir Eğitim Deneyimi

Etkinliğin en dikkat çekici bölümlerinden biri, Ytong’un düzenlediği duvar örme yarışması oldu. Kongre merkezinin bahçesinde gerçekleştirilen bu etkinlikte, öğrencilere önce usta tulumları dağıtıldı. Ardından, duvar örme ve Ytong kesme gibi aktiviteler uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler, 15 dakika içinde beş kişilik ekipler halinde yeteneklerini sergiledi.

Yarışmanın sonunda, Ytong ustası tarafından duvarlar tek tek ölçüldü ve kazanan ekip belirlendi. Aynı zamanda fuarın başka bir alanında, Seranit ve Red Bull, eğlenceli etkinlikler sunarak katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Etkinlik boyunca öğrenci ve konuklara çeşitli ikramlar sunulurken, sürpriz çekilişlerle de heyecan arttı.

Kocaeli Üniversitesi’nde Mimarlık ve Tasarım Etkinliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!