1. Haberler
  2. Gündem
  3. Konya’da Cinsel İstismar Davası: Muhtar ve Sevgilisine 30 Yıl Hapis Cezası

Konya’da Cinsel İstismar Davası: Muhtar ve Sevgilisine 30 Yıl Hapis Cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’da Cinsel İstismar Davası

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Selçuklu ilçesindeki bir mahallenin muhtarı olan evli ve 1 kız çocuk babası Murat Mızırak hakkında, S.A. adlı bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğuna dair suç duyurusunda bulunuldu. Bu ihbarın ardından başlatılan soruşturmada, S.A.’nın anne ve babasının boşandığı, annesi Meral A.’nın ise muhtar Mızırak ile birlikte yaşadığı tespit edildi.

Olayla ilgili olarak, 18 Şubat tarihine gelindiğinde, muhtar Murat Mızırak ve Meral A. gözaltına alındı. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Mızırak’ın el konulan telefonunda yaptıkları incelemede, S.A. ile birlikte cinsel içerikli fotoğraf ve videolar buldular.

Şikayetçi Olmadı

S.A., soruşturma aşamasında Çocuk İzleme Merkezi’nde alınan ifadesinde, 17 yaşında olduğunu ve Murat Mızırak’ın cinsel istismarlarının yaklaşık 3 yıldır aralıklarla devam ettiğini belirtti. Ancak, S.A. ifadesinde Murat Mızırak’tan şikayetçi olmadığını ifade etti.

Meral A., o dönemdeki ifadesinde, “Murat Mızırak ile yaklaşık 2018 yılında tanıştık. Ara sıra swinger partilerine katılıyorduk. Çekilen fotoğraflardan herhangi bir bilgim yok” dedi. Muhtar Murat Mızırak ise ifadesinde S.A. ile ilişkiye girdiğini kabul ederek, “Telefonumda çıkan fotoğrafların birçoğunu annesi çekti. Fotoğraflardan bilgisinin olmamasının imkanı yok” şeklinde konuştu. Sonuç olarak, muhtar Mızırak ve Meral A. tutuklandı.

Hiçbir İndirim Uygulanmadı

Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, mahkeme heyeti 4’üncü duruşmada S.A.’nın annesi ve muhtar hakkında kararını verdi. Heyet, herhangi bir indirim uygulamadan, anne Meral A. ve sevgilisi muhtar Murat Mızırak’a, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 30’ar yıl, ‘Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içerir ürünlerin üretiminde çocukların kullanılması’ suçundan 9 yıl 4 ay 15’er gün hapis cezası verdi. Ayrıca, muhtar Mızırak’a ‘Müstehcenlik’ suçundan da 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Meral A. ile Murat Mızırak, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan beraat etti.

Kaynak: Sözcü

Konya’da Cinsel İstismar Davası: Muhtar ve Sevgilisine 30 Yıl Hapis Cezası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!