1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kredi Kartı Limiti Üzerinden Vergi Tartışmaları ve Destici’nin Açıklamaları

Kredi Kartı Limiti Üzerinden Vergi Tartışmaları ve Destici’nin Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi Kartı Limiti Üzerinden Vergi Tartışması

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, kredi kartlarının limitleri üzerinden toplanacak 750 TL’lik vergi uygulamasını savunarak dikkatleri üzerine çekti. Destici, “Kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip, ‘savunma sanayimizin gelişmesine direnç oluşturmaya çalışan’ başta bir konserden milyonlar kazanan hayırsız sanatçılar, dolarla maaş alan medya mensupları ve bu duruma göz yuman siyasetçilerin kredi kartlarını lütfen iptal ediniz.” şeklinde bir çağrıda bulundu.

Destici’nin bu açıklamalarına, ekonomist Özgür Demirtaş’tan sert bir yanıt geldi. Demirtaş, “Bunca işsiz varken kendi çocuğunu Meclis’e sokanların vatandaşlıkları iptal edilsin.” ifadelerini kullandı.

Kızı Özgül Hilal Destici’nin TBMM’deki Görevi

Kızı Özgül Hilal Destici'nin TBMM'deki Görevi

Mustafa Destici’nin kızı Özgül Hilal Destici’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Meclis Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda ‘programcı’ kadrosundan işe alındığı ortaya çıkmıştı. Bu durum, kamuoyunda çeşitli tartışmalara neden oldu. Destici, bu konuyla ilgili olarak, “Ben kızımı daha yüksek rakamlara başka yerlerde de çalıştırabilirdim. Evladımın Meclis’te çalışmasını istedim.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Kaynak: Sözcü

Kredi Kartı Limiti Üzerinden Vergi Tartışmaları ve Destici’nin Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!