1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kronik Uykusuzluk ve Ağır Battaniyelerin Faydaları

Kronik Uykusuzluk ve Ağır Battaniyelerin Faydaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’da her 10 yetişkinden biri, kronik uykusuzluk sorunuyla mücadele ediyor. Bu yaygın sorunun üstesinden gelmek için yapılan yeni bir araştırma, ağır battaniyelerin uyku sorunları, anksiyete ve depresyon üzerinde olumlu etkiler sağladığını ortaya koydu. Euronews’in aktardığına göre, Avustralya’daki Flinders Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, ağır battaniyelerin etkilerini derinlemesine inceledi.

Bu çalışmanın lideri Suzanne Dawson, ağır battaniyelerin çeşitli olumlu sonuçlar ürettiğini belirtti. Araştırmaya katılan bireyler, uykularının iyileştiğini, uyku ilaçlarına olan ihtiyaçlarının azaldığını ve genel ruh hallerinin daha iyi olduğunu rapor etti. Dawson, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

  • “Ağır battaniyeler, uyku kalitesini artırmak adına somut ve ilaçsız bir müdahale sunuyor gibi görünüyor.”
  • “Battaniyeleri kullanan yetişkinler, daha iyi uyuduklarını, uyku ilaçlarının daha az kullanıldığını ve ruh hali ile ağrı yönetiminde belirgin bir iyileşme yaşadıklarını bildirdi.”

Ancak, araştırmacılar bu olumlu sonuçların yalnızca yetişkinler arasında gözlemlendiğinin altını çizdi. Çocuklar üzerinde yapılan benzer bir araştırma henüz gerçekleştirilmedi. Bu durum, ağır battaniyelerin potansiyel faydalarını daha geniş bir kitleye ulaştırmak için gelecekte daha fazla çalışma yapılmasını gerektiriyor.

Kaynak: Sözcü

Kronik Uykusuzluk ve Ağır Battaniyelerin Faydaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!