1. Haberler
  2. Dünya
  3. Küba’da Tropikal Fırtına Oscar Felaketi: Can Kaybı ve Altyapı Hasarı

Küba’da Tropikal Fırtına Oscar Felaketi: Can Kaybı ve Altyapı Hasarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küba’da Tropikal Fırtına Oscar’ın Yol Açtığı Felaketler

Küba Sivil Savunma Genelkurmay Başkanlığı Operasyonlar Dairesi Başkanı Argenis Perales Perez, yaptığı basın açıklamasında, tropikal fırtına Oscar’ın Guantanamo kentine bağlı San Antonio del Sur kasabasında ciddi can kayıplarına yol açtığını duyurdu. Perez, fırtına ve etkili yağışlar sonucunda 6 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini aktardı.

Arama kurtarma faaliyetleri, elektrik üretim santrallerinin arızalanması sebebiyle %80 oranında karanlığa bürünen ada ülkesinde büyük zorluklarla yürütülüyor. Yerel basında yer alan haberlere göre, fırtına Küba topraklarını terk etmiş olmasına rağmen, ülkenin altyapısına, konutlarına ve tarım arazilerine büyük zararlar verdi.

Oscar, hafta sonu öğleden sonra Saffir-Simpson ölçeğine göre 1. kategori seviyesinde Küba’ya giriş yaparak şiddetli rüzgar ve yağışlara neden oldu.

Enerji Krizinin Üstüne Geldi

Küba’da 18 Ekim’de ana enerji santrallerinde meydana gelen arızalar nedeniyle milyonlarca kişi hâlâ elektriksiz kalmış durumda. Enerji Bakanı Vicente de la O Levy, düzenlediği basın toplantısında, arızaların giderilmesi için durmaksızın çalıştıklarını ve bugünkü çalışmalarından olumlu sonuçlar almayı umduklarını belirtti. Levy, tropikal fırtına Oscar’ın da enerji santrallerine ciddi hasarlar verdiğini ifade ederek, “Oscar, santrallerdeki üretim bölgelerini etkiledi ve bize daha fazla sorun yaşattı” dedi.

Küba’da enerji santrallerindeki arızalar nedeniyle sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Basında yer alan haberlere göre, 40 yıl önce Sovyetler Birliği tarafından inşa edilen santrallere yeterli bakım yapılmadığı için bu sorunlar sürekli olarak tekrarlanmaktadır.

Küba’da Tropikal Fırtına Oscar Felaketi: Can Kaybı ve Altyapı Hasarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!