1. Haberler
  2. Gündem
  3. Küçükçekmece Cemevi’nde Provokatif Saldırı

Küçükçekmece Cemevi’nde Provokatif Saldırı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Küçükçekmece’de Cemevi’nde Yaşanan Olay

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Garip Dede Dergahı Cemevi’ne akşam saatlerinde gelen bir kişi, iddialara göre burada abdest almak ve namaz kılmak istemiştir. Ancak, cemevi içerisinde taşkın davranışlar sergileyen bu şahsın isteği kabul edilmemiştir. Öfkesini kontrol edemeyen şahıs, cemevinin yaşam alanına zarar vermeye başlamıştır.

Olayın ilerleyen aşamalarında, öfkesini kontrol edemeyen şahıs, cemevi önünde bulunan Atatürk büstüne yönelmiş ve büstü bulunduğu yerden sökerek zarar vermiştir. Olay yerine çağrılan polis ekipleri, saldırganı gözaltına almıştır. Gözaltı işlemleri sürerken, Garip Dede Dergahı’ndan olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmıştır.

“O KAPIDAN GİREN KİMSEYE İNANCI SORULMAZ”

Açıklamada, “Garip Dede Dergahı Cemevi, Alevi toplumunun inanç merkezidir. O kapıdan giren hiç kimseye inancı, milliyeti sorulmaz. Alevi misin, Sünni misin diye sorulmaz. Garip Dede, garipleri, fakiri fukarayı hoşgörü, barış ve sevgi ile tüm toplumu eşitlikçi dengede tutarak her canı mihman kabul eder.” ifadelerine yer verilmiştir.

“KİRLİ FİKİRLERİNE BAHANE ARAYAN BİR ŞAHIS…”

Açıklamada devamla, “Bugün bilgisi, düşüncesi ve ideolojisi kirli olan bir şahıs, cemevimize gelerek ısrarla namaz kılmak ve abdest almak istemiş, kısacası provokatif hareketlerde bulunmuştur. Kirli fikirlerine bahane arayan bu karanlık zihniyetli şahsa, canlarımız tepki vermiştir. Bunun üzerine bu kişi daha da ileri giderek, Dergahımızın yaşam alanında sağa sola saldırmış ve Atatürk büstüne zarar vermiştir. Bu iğrenç saldırıları kınıyoruz.” denilmiştir.

“BU SALDIRI BİR PROVOKASYONDUR”

Alevi toplumunun düşünce, kanaat ve adaletin taşıyıcısı olan cemevlerinde yalnızca Alevilerin Cem yaptığını vurgulayan açıklamada, “Yeryüzündeki farklı inançtaki insanların kendi ritüel ve ibadet şekillerini kendi inandıkları mekanlarda yapması samimiyettir. Hiç kimse bir başkasına nasıl ibadet yapabileceğini dayatamaz. Kendisi gidip benim gibi ibadet edeceksiniz diye tehdit edemez. Kimsenin kendi inancını bize dayatmasına asla izin vermeyiz. Bu saldırı bir provokasyondur.” denilmiştir.

Tüm canlarımızı bu konuda sağduyuya davet ediyoruz. Garip Dede Dergahı Vakfı Yönetim Kurulu

Kaynak: Sözcü

Küçükçekmece Cemevi’nde Provokatif Saldırı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!