1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez Hakkında Dava Açıldı

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez Hakkında Dava Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kula Belediye Başkanı Hakkında Dava Açıldı

Görevden uzaklaştırılan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında, makam odasında iki kişinin darp edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, hukuki alacağın tahsili amacıyla yağma, vücutta kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama, basit yaralama, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ikişer kez cezalandırılması istemiyle dava açılmıştır.

İddianame Kabul Edildi

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Salihli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiştir. İddianamede, olay günü Belediye Başkanı Dönmez’in, belediyenin kilit parke taşı üretimi için sözleşme imzaladığı şirketin yetkilileri olan M.U. ve H.D.’yi, belediyenin alacakları hakkında görüşmek üzere makam odasına davet ettiği belirtilmiştir. Ödemeye dair yaşanan anlaşmazlık sonucu, Dönmez’in M.U. ve H.D.’yi, aralarında koruma ve şoförünün de bulunduğu 7 belediye personeline talimat vererek, tekme, yumruk ve sopalarla darp ettirdiği ifade edilmiştir.

Kameralarla İlgili Şüpheler

Belediye güvenlik kameralarının kayıt yaptığı cihaz üzerinde yapılan incelemede, olayın gerçekleştiği 27 Haziran 2024 tarihine kadar herhangi bir kayda ulaşılamadığı, cihaza bağlı hard diskteki kayıtların 28 Haziran’dan itibaren başladığı ve 27 Haziran’a ilişkin kayıtların mevcut ya da silinenler arasında yer almadığı tespit edilmiştir. Dönmez, suçlamaları reddederek, “Belediyede kameraların kapalı olup olmadığını bilmiyorum, olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının bulunmamasında herhangi bir mesuliyetim yoktur.” şeklinde ifade vermiştir.

İddianamede, tanık C.T.’nin güvenlik kameralarıyla ilgili ifadesine de yer verilmiştir. C.T., olaydan sonra kameralardan sorumlu belediye personeli Ö.A.’nın belediyeye geldiğini ve bu kişinin geldikten sonra kameraların kapandığını anlatmıştır. Bu durumu, zabıta memurlarının odasında yer alan kamera görüntülerinin kapanması ile anladığını söyleyen C.T., Ö.A.’nın, “Kameralar ile sonra ilgileniriz, açacağız” diyerek belediyeden ayrıldığını belirtmiştir.

Olay Günü İncelemeleri

Olay günü belediye binasının boşaltılması iddiasıyla ilgili incelemeler yapılmış, Kula Belediyesi binasını gören İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü güvenlik kamerası kayıtlarında 17.14 ile 17.17 saatleri arasında belediye personeli olduğu değerlendirilen 19 kişinin ve saat 17.29’da M.U. ile H.D.’nin binadan çıkış yaptığı tespit edilmiştir.

Ceza İstemleri

Dönmez’in hukuki alacağın tahsili amacıyla yağma, vücutta kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama, basit yaralama, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ikişer kez cezalandırılması talep edilmiştir.

Olayın Gelişimi

Manisa’da 27 Haziran’da hastaneye kaldırılan ve belediyeden ihale alan firmanın yetkilileri olduğu belirlenen M.U. ve H.D., mesai saatinin ardından davet üzerine Kula Belediyesine gitmiş ve burada Başkan Hikmet Dönmez’in makam odasında darbedildiklerini öne sürerek polise başvurmuştur. Şikayet üzerine soruşturma başlatan polis ekipleri, belediye personeli M.O.A. ile R.G.’yi gözaltına almış, adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanmıştır.

Hastanede tedavi gören iki kişinin iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in “hukuki alacağı tahsil amacıyla yağma yapmak ve kasten yaralama” suçlarından tutuklanmasına karar verilmiştir. Cezaevine giren ve bu süreçte geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Başkan Dönmez, 29 Temmuz’da, M.O.A. ile R.G. ise 6 Ağustos’ta tahliye edilmiştir. Soruşturma dolayısıyla görevden uzaklaştırılan Dönmez’in yerine, Kula Belediye Meclisi’nde 8 Temmuz’da yapılan seçimde meclis üyesi Semra Gündüz başkan vekili olarak seçilmiştir.

Kaynak: Sözcü

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez Hakkında Dava Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!