1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Küresel Yarı İletken Pazarında 2025 Beklentileri

Küresel Yarı İletken Pazarında 2025 Beklentileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel Yarı İletken Pazarında Beklentiler

Küresel yarı iletken (çip) pazarındaki toparlanmanın, önümüzdeki yıl yavaşlayacağı öngörülüyor. Dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketlerinden Gartner, sağlık alanında giyilebilir elektronikten araç içi elektronik sistemlere kadar birçok teknolojik alanda büyük öneme sahip olan çiplerle ilgili 2025 yılı satış tahminlerini açıkladı. Bu tahminlere göre, 2025 yılında çip satışlarının bir önceki yıla göre %13,8 oranında artarak 716,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Bu yıl (2023) çip satışlarının, geçen yıla kıyasla %18,8 artış göstererek 629,8 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Gartner Kıdemli Baş Analisti Rajeev Rajput, konuya ilişkin yapmış olduğu değerlendirmede, “Büyüme, yapay zeka ile ilgili yarı iletken talebindeki devam eden artış ve elektronik üretimindeki toparlanmadan kaynaklanırken, otomotiv ve sanayi sektörlerinden gelen talep zayıf kalmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Gartner’ın raporuna göre, yakın vadede bellek pazarı ve grafik işleme birimleri (GPU’lar) küresel yarı iletken satışlarını artıracak unsurlar arasında yer alıyor. Özellikle 2023 yılından bu yana GPU’lar, yapay zeka modellerinin eğitimi ve geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. GPU işlemcilerinin satışlarının 2025 yılında %27’lik bir artışla toplam 51 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Sözcü

Küresel Yarı İletken Pazarında 2025 Beklentileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!