1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kurtuluş Parkı’nda Fernas İşçileri Eylemde

Kurtuluş Parkı’nda Fernas İşçileri Eylemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtuluş Parkı, polis bariyerleriyle kapatıldıktan sonra, açlık grevini ve oturma eylemini parkın girişinde sürdüren Fernas işçileri, AKP Milletvekili ve Fernas Madencilik’in sahibi Ferhat Nasıroğlu’nun “Gelin 10 dakikada bu sorunu çözelim” çağrısı üzerine, 5 kişilik bir heyet oluşturarak Fernas Holding’e görüşmeye gitti. Ancak, bu görüşme talebi kabul edilmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yavuzyılmaz ve Zeliha Aksaz Şahbaz da işçileri ziyaret ederek destek verdiler. Ayrıca, CHP’den 16 milletvekilinden oluşan bir heyet, sabaha kadar nöbetleşerek işçilerin yanında kalmayı taahhüt etti. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Hakkari Milletvekili Öznur Bartın ve Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü de işçilere desteklerini ilettiler.

“BİZİ KABUL ETMESİNİ İSTİYORUZ”

AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile görüşmek için 5 kişilik heyette yer alan bir işçi, görüşmenin gerçekleşmemesi hakkında şunları söyledi: “Biz yarım saat buradayız. Yarım saat daha bekleriz. Fernas Holding’de çalışırken yeraltında ek iş yapıyorduk, mesaiye kalıyorduk. Saat 20.00’ye kadar içerideki amirlerimiz bekliyordu. Ancak şu anda saat 18.48 ve içeride kimse kalmamış. İki aracın çıktığını gördük. Eğer isteseler, anında dönebilirlerdi. Bu kadar insanı aç olarak bekletmenin mantığı ne?” dedi.

Bir başka işçi ise, “Gördünüz kapı duvar. Eğer Ferhat Nasıroğlu Meclis’teyse, madem ‘On dakikada sorun çözülür’ diyorsa, bizi Meclis’e çağırsın, on dakikada bu işi çözelim” ifadelerini kullandı.

“BURADAN AYRILMAYACAĞIZ”

Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi işçilerden oluşan heyetin görüşmesi devam ederken, diğer madencilerin geceyi parkta geçirebilmeleri için içeri girmelerine izin verildi. Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, kendilerine destek verenlere teşekkür ederken, “Biz buraya saat 13:00’te geldik. Bizi bariyerlerden içeri almadılar. Hakkınızı bildiğiniz gibi anlatırsanız bunu göz ardı edemezler. Biz 3 gündür açlık grevindeyiz ve artık yorulduk. Yatmaya geçeceğiz. Biz madenciler olarak her zaman şunu söyleriz, kelleyi torbaya alırız, kefenimiz cebimizdedir. Sendikamızın bir sloganı vardır, ‘ölmek var, dönmek yoktur.’ Hakkımızı alana kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.

Nasıroğlu’nun açıklamalarına ilişkin konuşan Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, “İki müzakere girişimi var ve her ikisini de önemsiyoruz. Şimdi haber geldi, Fernas işletmesinde muhatap olan Muzaffer Nasıroğlu, ‘işletmeci değilim’ demiş. Arkadaşlar ısrarla onunla görüşmek istiyorlar. Ferhat Bey de ‘Cuma günü Soma’dayım, o gün görüşebilirim’ demiş. Ancak, bu gece arkadaşları Soma’ya gönderip yarın görüşme talep edecekler. Eğer anlaşma sağlanırsa işlemi bitirip dönebiliriz” şeklinde konuştu.

Aksu, “Ülkemizde iki Türkiye var. Holdingleri temsil eden yüzde 10’luk bir kesim ile birlikte, geleceksizleşen yüzde 85’lik bir kitle mevcut. Ferhat Nasıroğlu, özel olarak kötü bir insan değil, sadece kendi soyisminin kıymetli ve itibarlı olduğunu düşünüyor. İş cinayetleri seri bir şekilde devam ediyor, meslek hastalıklarına dair yasalar oldukça sınırlı. Milyonlar bununla boğuşuyor ama bu, siyasetin konusu haline gelemiyor” dedi.

Kaynak: Sözcü

Kurtuluş Parkı’nda Fernas İşçileri Eylemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!