1. Haberler
  2. Dünya
  3. Kuzey Kore, Güney Kore’ye Sınır Yollarını İmha Ederek Meydan Okudu

Kuzey Kore, Güney Kore’ye Sınır Yollarını İmha Ederek Meydan Okudu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kore’den Güney Kore’ye Meydan Okuma

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye Meydan Okuma

Güney Kore ile sınır yollarını imha eden Kuzey Kore, patlama anlarının görüntülerini devlet televizyonunda yayınlayarak dikkatleri üzerine çekti. Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA’nın bildirdiğine göre, iki Kore arasındaki gerilim son günlerde artarken, Kuzey Kore anayasasında önemli bir değişiklik yaptı ve ülkeyi ‘değişmez baş düşman’ olarak tanımladı.

Kuzey Kore, Güney Kore'ye Sınır Yollarını İmha Ederek Meydan Okudu

İki Kore arasındaki çatışmalar, özellikle çöp balonları kriziyle tırmandı. Güney Kore’den havalanan insansız hava araçları (İHA) Pyongyang üzerinde dolaşarak propaganda broşürleri dağıttı. Bu broşürlerin Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a düşmesinin ardından, Kuzey Kore sınır birlikleri, Güney Kore’nin yeniden inşası için büyük yatırımlar yaptığı sınır yollarını hedef aldı.

Kuzey Kore devlet televizyonu, Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA), ordunun sınır boyunca toplamda 60 metre yolun imha edildiğini duyurdu. Birden çok yolun noktasal kopmalarla yok edildiği bildirildi. Tren raylarının da tahrip edildiğini vurgulayan devlet televizyonu, bu yolların imhasını “Güney Kore’den tamamen soyutlanmanın yalnızca bir adımı” olarak tanımladı.

Kuzey Kore, Güney Kore'ye Sınır Yollarını İmha Ederek Meydan Okudu

15 Ekim’de bazı yolların patlatılmasının sebebi de haberde belirtildi. Bu gelişmenin, anayasa değişikliği çerçevesinde “kaçınılmaz ve meşru” bir tedbir olduğu ifade edildi. KCNA, “Güney sınırını tamamen kapatmak ve sınır mevkilerini ebedi bir kaleye dönüştürmek için çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Kaynak: Sözcü

Kuzey Kore, Güney Kore’ye Sınır Yollarını İmha Ederek Meydan Okudu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!