1. Haberler
  2. Dünya
  3. Kuzey ve Güney Kıbrıs Liderlerinden New York’ta Kritik Görüşme

Kuzey ve Güney Kıbrıs Liderlerinden New York’ta Kritik Görüşme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs Liderleri New York’ta Bir Araya Geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde New York’ta önemli bir gayri resmi görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, Kıbrıs adasındaki yeniden birleşme sürecinde yaşanan çıkmazı aşmak için atılacak “ileriye dönük adımları” değerlendirmek amacıyla yapıldı.

Geçmişteki başarısızlıklarla sonuçlanan BM arabuluculuğundaki son görüşmelerin 2017 yılında gerçekleştiği göz önünde bulundurulduğunda, bu yeni toplantının önemi bir kat daha artıyor. Tatar, Guterres ile yapılan görüşmenin ardından, bir sonraki toplantının Türkiye ve Yunanistan’ın da katılımıyla yapılması konusunda mutabık kaldıklarını duyurdu.

Ayrıca, Tatar, liderlerin Kıbrıs adasında yeni sınır kapılarının açılması konusunu da ele almak için bir araya gelme kararı aldıklarını belirtti. Bu yeni geçiş kapılarının açılabilmesi için taleplerin kabul edilebilir olması gerektiğini vurguladı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, yapılan görüşmenin ardından, Guterres’in iki lideri, anlaşmazlıkların çözümü ve güvenin yeniden inşası konusunda cesaretlendirdiğini ifade etti. Dujarric, şu ifadeleri kullandı:

  • “Liderler, yakında Genel Sekreter’in gözetiminde daha geniş kapsamlı, gayri resmi bir toplantı yaparak ileriye dönük adımları ele alma konusunda anlaştılar.”
  • “Ayrıca, yeni geçiş kapılarının açılması olasılığını araştırmak için Kıbrıs’ta bir araya gelme konusunda da mutabık kaldılar.”

Bu gelişmeler, Kıbrıs’ta barış ve istikrarın sağlanması adına atılan önemli adımlar arasında yer alıyor.

Kaynak: Sözcü

Kuzey ve Güney Kıbrıs Liderlerinden New York’ta Kritik Görüşme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!