1. Haberler
  2. Eğitim
  3. KYK Burs ve Kredi Başvuruları Hakkında Bilgiler

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Hakkında Bilgiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

KYK burs başvurusu ve öğrenim kredisi başvurusu ile maddi destek almak isteyen öğrenciler için işlemler devam ediyor. KYK burs başvurusunun e-Devlet üzerinden yapılması gerekmektedir ve başvuru süresi 13 Ekim tarihinde sona erecektir.

KYK BURS KREDİ BAŞVURU EKRANI

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK burs başvuru sonuçları için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından henüz kesin bir tarih verilmemiştir. Ancak önceki yıllardaki sonuç açıklama tarihlerine bakıldığında, sonuçların Kasım ayının ilk 15 günü içerisinde açıklanması beklenmektedir. Örneğin, 2023 yılında KYK burs başvuruları 19 Ekim’de sona ermiş ve sonuçlar 13 Kasım tarihinde ilan edilmiştir.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yurt başvurularının e-Devlet üzerinden yapılacak olması nedeniyle, e-Devlet şifresi bulunmayan öğrencilerin kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka bir e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Ayrıca, öğrencilerin internet bankacılığı, e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı gibi diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olmaları da önemlidir.

Yurt başvuruları, e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine dayanarak alınacağından, öğrencilerin e-Devlet’teki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri büyük önem taşımaktadır. Bilgilerinde herhangi bir hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle iletişime geçerek gerekli düzeltmeleri yaptırmaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, hatalı veya eksik öğrenim bilgisiyle yapılan yurt başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KYK BURSU NE KADAR?

2024-2025 KYK burs ve kredi ücretleri henüz açıklanmamış olsa da, geçtiğimiz yıl KYK burs ücretleri 1250 liradan başlayarak 2000 TL’ye kadar yükselmiş, yüksek lisans için 2500 liradan 4000 liraya ve doktora öğrencileri için ise 3750 liradan 6000 liraya çıkmıştır.

KYK BURSU KİMLER ALABİLİR?

  • Türkiye’deki üniversitelerde ön lisans ve lisans eğitimi alan öğrenciler,
  • Yurt dışında yükseköğrenim gören öğrenciler,
  • İkinci öğretim öğrencileri burs alabilir.

Ayrıca, açık ve uzaktan eğitim alan öğrenciler KYK burslarından yararlanma hakkına sahip değildir.

Kaynak: Sözcü

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Hakkında Bilgiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!