1. Haberler
  2. Dünya
  3. Lafarge ve Eski Yöneticileri Terör Finansmanı Nedeniyle Yargılanacak

Lafarge ve Eski Yöneticileri Terör Finansmanı Nedeniyle Yargılanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız Çimento Devi Lafarge ve Eski Yöneticileri Yargılanacak

Fransız çimento devi Lafarge ve şirketin dört eski yöneticisi, Suriye’deki faaliyetleri nedeniyle terör örgütünü finanse ettikleri iddiasıyla yargı önüne çıkacak. Yolsuzlukla mücadele eden sivil toplum kuruluşu Sherpa ve Avrupa Anayasa ve İnsan Hakları Merkezi (ECCHR), Lafarge’ın Suriye’deki faaliyetleri kapsamında yürütülen soruşturmaya dair ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, soruşturmadan sorumlu üç sorgu hakimi, Lafarge grubunun ve dört eski yöneticisinin, terör örgütü IŞİD ve Nusra Cephesi ile her türlü finansal ve ticari ilişkiyi yasaklayan Avrupa Birliği’nin (AB) ambargosunu ihlal ettikleri ve bu nedenle terör örgütünü finanse ettikleri suçlamalarıyla yargılanmalarına karar verdi.

Lafarge ve dört eski yöneticisi, Paris Temyiz Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Ayrıca, Fransız çimento şirketinin Suriye’deki operasyonları sırasında güvenlikten sorumlu olan iki eski çalışanı ve bir Suriyeli iş adamı da aynı dava çerçevesinde terör örgütünü finanse etme suçlamasıyla yargılanacak.

Sherpa ve ECCHR, sekiz yıldır devam eden soruşturmanın ardından bu yeni gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bu durum, adaletin sağlanması ve sorumluların hesap vermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Sözcü

Lafarge ve Eski Yöneticileri Terör Finansmanı Nedeniyle Yargılanacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!