1. Haberler
  2. Gündem
  3. Latif Aydemir AKP’den İstifa Etti

Latif Aydemir AKP’den İstifa Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle partisinden ihracı istenen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Latif Aydemir, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) istifa etti. Aydemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin dünkü toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Hanımefendiler haklı gerekçelerini dile getirdiler. Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda, öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım.”

Bu açıklamaların ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydemir’in partiden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Aydemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sözlerinin çarpıtıldığını ve kendisine zarar verilmesinin amaçlandığını savundu.

Aydemir, Türkiye’de kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un, bazı mağduriyetlere yol açtığını öne sürdü. Konuyla ilgili, “Üç kızımla birlikte, üyesi olduğum parti, dernek ve yardım kuruluşları aracılığıyla kadının toplumsal hayatta var olması ve yüceltilmesi adına mücadele ettim. Yıllar süren bu mücadelemin, çarpıtılan sözlerim nedeniyle zarar görmesinden dolayı derin üzüntü içindeyim.” şeklinde konuştu.

Aydemir, Mecliste sarf ettiği sözlerin amacının dışında basına servis edilerek toplumda yanlış bir algı yaratıldığını belirtti. “Konuşmamda asıl vurgulamak istediğim husus, şiddet ve cinayet olaylarının önlenmesi adına ölüm ve ölüme sebebiyet veren olguların ve zihniyetin irdelenmesi gerektiğiydi. Kadınları tenzih ederek yaptığım konuşmada asıl dikkat çekmek istediğim, 6284 sayılı yasanın yanlış uygulanması sonucu oluşan mağduriyetlerdi.” dedi.

Yanlış anlaşılan cümlesinden dolayı kamuoyundan özür dileyen Aydemir, “Bu vesileyle, 2002 yılından beri her kademesinde görev aldığım Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, partimin zarar görmemesi adına istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Latif Aydemir AKP’den İstifa Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!