1. Haberler
  2. Spor
  3. L’Etape Türkiye by Tour de France Bisiklet Yarışı Başarıyla Gerçekleşti

L’Etape Türkiye by Tour de France Bisiklet Yarışı Başarıyla Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

L’Etape Türkiye by Tour de France Bisiklet Yarışı

L'Etape Türkiye by Tour de France Bisiklet Yarışı

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen L’Etape Türkiye by Tour de France bisiklet yarışı, İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleri eşliğinde büyük bir heyecanla yapıldı. Yarış, Küçüksu Kasrı’ndan start alarak 109 KM, 59 KM ve 6 KM’lik aile kategorileriyle devam etti. Bisikletçiler, Anadolu Hisarı’ndan geçerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanarak Avrupa Yakası’na geçiş yaptı. Rumeli Hisarı’ndan ilerleyen sporcular, tekrar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden Polonezköy’e ve ardından Riva’ya yöneldi. Yarış, başlangıç noktasının bulunduğu Küçüksu Kasrı’nda sona erdi.

109 KM’lik parkuru en hızlı tamamlayan sporcu, 2 saat 55 dakika 5 saniyelik derecesiyle Anton Hrabovskyi oldu. Onu, 2 saat 56 dakika 54 saniyelik süresiyle Gökhan Uzuntaş takip etti. Ege Onat Doğuşlu ise 3 saat 2 dakika 17 saniyelik derecesiyle üçüncü sırayı aldı.

Kadınlar kategorisinde ise yarışın birincisi, 3 saat 26 dakika 2 saniyelik derecesiyle Şeniz Pamuk oldu. İkinci sırayı 3 saat 46 dakika 39 saniyelik süresiyle Züleyha Dikbaş alırken, Aslıhan İkizoğlu Dinç ise 3 saat 50 dakika 4 saniyelik derecesiyle üçüncü sırayı elde etti. Kadın sporculara madalya ve kupalarını İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan takdim ederken, erkeklerin ödüllerini Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont verdi. Dumont, sporcuları tebrik ederken, “Bu gerçekten harika bir yarıştı ve mükemmel bir gün geçirdik. Organizasyonun başarısı için tüm ekibi kutluyorum, çünkü böyle büyük bir etkinliği düzenlemek kolay değil.” şeklinde konuştu.

59 kilometrelik kısa parkurda da heyecan dolu mücadeleler yaşandı. Kadınlar kategorisinde Gökçe Demirsoy, 1 saat 43 dakika 38 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Aylin Yüce 1 saat 46 dakika 43 saniyelik süresiyle ikinci, Sevcan Alper Özcan ise 1 saat 51 dakika 19 saniye ile üçüncü sırayı aldı.

Erkeklerde ise Murat Uslu, 1 saat 36 dakika 35 saniyede bitiş çizgisini geçerek ilk sırayı elde etti. Cengiz Güner 1 saat 36 dakika 36 saniyelik derecesiyle ikinci, Melih Taş ise 1 saat 36 dakika 37 saniyelik süresiyle üçüncü oldu. Kadınların madalya ve kupalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, erkeklerin madalya ve kupalarını ise Türkiye İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Çağlar İlter ve VISA Türkiye Pazarlama Başkanı Ülkü Yüksel takdim etti.

L'Etape Türkiye by Tour de France Bisiklet Yarışı Başarıyla Gerçekleşti

DERECEYE GİRENLERE L’ETAPE DU TOUR DE FRANCE BİLETİ

L’Etape Türkiye by Tour de France yarışında dereceye giren kadın ve erkek sporcular, Fransa’da düzenlenen L’Etape du Tour de France’a katılma fırsatı yakaladı. Altı sporcu, bu organizasyona ücretsiz kayıt hakkı elde etti. Ayrıca, L’Etape Reward Programı kapsamında genel klasmanı birinci sırada tamamlayan Şeniz Pamuk ve Anton Hrabovskyi, Fransa’daki L’Etape du Tour için özel kayıt hakları kazandı.

Kaynak: Sözcü

L’Etape Türkiye by Tour de France Bisiklet Yarışı Başarıyla Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!