1. Haberler
  2. Spor
  3. Lewis Hamilton 2025’te Ferrari’ye Geçiyor

Lewis Hamilton 2025’te Ferrari’ye Geçiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lewis Hamilton 2025’te Ferrari’ye Geçiyor!

İngiliz Formula 1 yıldızı Lewis Hamilton, 2025 sezonunda Ferrari’nin direksiyonuna geçerek kariyerinde ilk kez kırmızı tulumu giymeye hazırlanıyor. Ancak, sezon sonunda Abu Dabi Grand Prix’sinin ardından gerçekleştirilecek olan testlerde Ferrari ile piste çıkma fırsatı bulunmayacak. Bu durum, Hamilton’ın mevcut sözleşmesinin etkisinden kaynaklanıyor.

BBC’nin deneyimli muhabiri Andrew Benson, Hamilton’ın yıl sonuna kadar Mercedes ile sözleşmesinin devam ettiğini vurgulayarak, “Mercedes, Hamilton’ın Ferrari için test yapmasına izin vermeyecektir.” ifadelerini kullanıyor. Benson, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİL”

Benson, “12 yıllık işbirliğinin ardından birçok tanıtım ve veda etkinliği düzenlemeleri gerektiğini söylüyorlar. Kesinlikle mümkün değil. Hamilton’ın Ferrari ile piste çıkması büyük bir heyecan yaratırdı ancak bu ihtimal oldukça düşük görünüyor.” şeklinde düşüncelerini aktardı.

Hamilton’ın Başarıları

Mercedes’te 6 dünya şampiyonluğu kazanarak Formula 1 tarihine adını altın harflerle yazdıran Lewis Hamilton, 2013 yılında bu takıma katıldı. Hamilton, Mercedes ile birlikte toplamda 222 yarışa çıkarken, bu yarışlarda 82 galibiyet ve 79 pole pozisyonu elde etti. Türkiye Grand Prix’sinde kazandığı 7. şampiyonlukla birlikte, Michael Schumacher’in rekorunu egale etmeyi başardı.

Lewis Hamilton 2025’te Ferrari’ye Geçiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!