1. Haberler
  2. Dünya
  3. Litvanya’da Rus Tehdidine Karşı Güvenlik Önlemleri Artıyor

Litvanya’da Rus Tehdidine Karşı Güvenlik Önlemleri Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Litvanya’da Rus Tehlikesine Karşı Önlemler Artıyor

Litvanya'da Rus Tehlikesine Karşı Önlemler Artıyor

Dünya, İsrail’in saldırılarına yoğunlaşmışken, Avrupa’daki Rusya krizi giderek büyüyor. NATO üyesi Litvanya, olası bir Rus tehdidine karşı zırhlı araçların geçiş noktalarına ‘ejderha dişleri’ adı verilen tank bariyerleri yerleştirmeye başladı. Rusya’nın Kaliningrad yerleşim bölgesine giden Memel Köprüsü ile bazı diğer köprülerin yıkılması kararlaştırıldı. Ayrıca, bu bölgenin mayınlanması ve ateş destek ünitelerinin kurulması gibi önlemler de alınmaya başlandı.

Vilnius’taki Savunma Bakanlığı, alınan önlemlerin bazı fotoğraflarını paylaşarak, “Düşmanı durdurmak ve yok etmek için gerekirse bu tahkimatlar ateş gücüyle de desteklenecek” açıklamasında bulundu.

Z HARFİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Son birkaç haftadır Litvanya, Kaliningrad bölgesine yakın yerlerdeki savunma hatlarını güçlendirme çabalarını artırmış durumda. Bunun yanı sıra, Alman ordusu bir Litvanya tümenini eğitiyor. Litvanya’nın bu konudaki endişelerinin haklı olduğunu gösteren bazı işaretler de gündeme gelmeye başladı. Özellikle, Ukrayna’ya yönelik saldırılarda kullanılan zırhlı araçlar üzerindeki Z harfi, Kaliningrad’daki binalarda da görülmeye başladı. Bu durum, Litvanya’nın Rusya tarafından Baltık Ülkeleri’ne bir sıçrama tahtası olarak değerlendirildiği algısını güçlendiriyor.

SUWALKİ GEÇİDİ KRİTİK

Askeri açıdan, Litvanya-Belarus sınırından Kaliningrad’a uzanan Suwalki Geçidi, Rusya için stratejik bir hedef olarak öne çıkıyor. Uzmanlar, Putin’in “Zapad” birliklerini Belarus’a kaydırma olasılığını tartışırken, 2025 yazında NATO’nun doğu kanadında ciddi bir gerilim yaşanabileceği yönünde endişelerini dile getiriyor.

Kaynak: Sözcü

Litvanya’da Rus Tehdidine Karşı Güvenlik Önlemleri Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!