1. Haberler
  2. Dünya
  3. Lübnan Başbakanı Mikati’den Al Jazeera’ya Açıklamalar

Lübnan Başbakanı Mikati’den Al Jazeera’ya Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan Başbakanı Mikati, Al Jazeera’ya Röportaj Verdi

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna röportaj veren Lübnan Başbakanı Najib Mikati, “Geçen hafta yaptığımız temaslarda, ABD’li yetkililerden Beyrut ve güneyindeki gerilimin azaltılması için bir tür garanti aldık. ABD’li yetkililer, ateşkese ulaşılması konusunda İsrail’e ciddi bir baskı yapma niyetindeler.” şeklinde konuştu. Ancak Mikati, İsrail’in Lübnan’daki önemli tesislere, havaalanına veya limanlara yönelik saldırılar gerçekleştirmeyeceğine dair kesin bir garanti verilmediğini belirtti.

Biden’ın ‘Dur’ Emri Yalanlandı

İsrail devlet televizyonu KAN, Hayfa kentinin güneyindeki Golani askeri üssüne Hizbullah’ın düzenlediği bir saldırının ardından, “ABD Başkanı Joe Biden’ın isteği doğrultusunda Başbakan Binyamin Netanyahu’nun orduya Beyrut’a yönelik saldırıları durdurma emri verdiği” iddiasında bulunmuştu. Ancak, dün yerel basına konuşan ve ismi açıklanmayan üst düzey bir İsrailli yetkili, Tel Aviv yönetiminin Beyrut’a yönelik hava saldırılarının askıya alındığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve bu saldırıların devam edeceğini savundu.

Beyrut 5 Gündür Sessiz

Başbakan Netanyahu ile Biden, 9 Ekim’de telefonla görüşmüştü. İsrail ordusu, bu görüşmeden önce hemen hemen her gün Beyrut’a hava saldırıları düzenliyordu ve en son 10 Ekim’de bu şehri hedef almıştı. 10 Ekim’de Beyrut’un şehir merkezinde gerçekleştirilen iki saldırının ardından, İsrail ordusu Beyrut’un Dahiye bölgesinde “saldırı tehdidi” bildirdiği iki bölgeye herhangi bir saldırıda bulunmamıştı. Ayrıca, 10 Ekim’den itibaren Beyrut semalarında duyulmayan İsrail’e ait insansız hava araçlarının (İHA) sesleri, Hayfa saldırısının ardından dün yeniden duyulmaya başlandı.

Kaynak: Sözcü

Lübnan Başbakanı Mikati’den Al Jazeera’ya Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!