1. Haberler
  2. Dünya
  3. Lübnan’da İsrail Saldırıları: Can Kaybı ve Yerinden Edilme

Lübnan’da İsrail Saldırıları: Can Kaybı ve Yerinden Edilme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’da İsrail Saldırıları Devam Ediyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Bekaa vilayetine bağlı Riyak beldesine yönelik hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Bu saldırı sonucunda 3’ü çocuk olmak üzere toplamda 5 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Ayrıca, Lübnan haber ajansı NNA’nın aktardığına göre, ülkenin güneyinde yer alan Sur kentine bağlı Kana beldesinde gerçekleştirilen başka bir saldırıda 10 kişinin yaşamını yitirdiği ve en az 15 kişinin yaralandığı kaydedildi. Yaralıların, tedavi edilmek üzere Sur’daki hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

İsrail Saldırıları ve İnsan Kaybı

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile devam eden çatışmalar çerçevesinde, 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güney kesimlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 8 Ekim 2023 itibarıyla 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 350 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 906 kişi ise yaralandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül 2023 tarihinde İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdi. Hizbullah, buna karşılık olarak İsrail’e roket ve füzelerle karşılık vermekte. İsrail tarafında ise genellikle ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmiyor.

Yerinden Edilme ve Göç Durumu

İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan’da yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kişilerden 456 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.

Kaynak: Sözcü

Lübnan’da İsrail Saldırıları: Can Kaybı ve Yerinden Edilme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!