1. Haberler
  2. Dünya
  3. Lübnan’dan Tahliye ve İnsani Yardım Operasyonu

Lübnan’dan Tahliye ve İnsani Yardım Operasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’dan Tahliye ve İnsani Yardım Faaliyetleri

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail’in saldırıları nedeniyle Lübnan’dan tahliye edilen vatandaşlar için gönderilen gemilerde bulunan 300 ton insani yardım malzemesinin, Lübnan halkına ulaştırılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, Deniz Kuvvetleri’ne ait iki geminin Lübnan’a doğru yola çıktığı ve bölgeye ulaştığı bilgisi verildi. Bu gemilerin amacı, Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşların güvenli bir şekilde tahliyelerini gerçekleştirmek ve aynı zamanda insani yardım malzemelerini ulaştırmaktır.

Açıklamada, tahliye ve yardım malzemesinin ulaştırılması için iki çıkarma gemisinin görevlendirildiği, ayrıca dört gemiye refakat ve koruma görevlerinin de verildiği belirtildi. MSB’nin ifadesiyle:

  • Beyrut’a ulaşan gemilerimizdeki 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecektir.
  • Tahliye görevinde öncelikle kendi vatandaşlarımızın yanı sıra, devletimizden yardım talep eden yabancı ülke vatandaşlarının da güvenli bir şekilde Lübnan’dan tahliyesi sağlanacaktır.

Bu insani yardım ve tahliye operasyonu, bölgedeki insani durumu iyileştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Lübnan’dan Tahliye ve İnsani Yardım Operasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!