1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lübnan’dan Türk Vatandaşlarının Tahliyesi Başladı

Lübnan’dan Türk Vatandaşlarının Tahliyesi Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın koordinasyonu ile, İsrail’in saldırıları altında bulunan Lübnan’dan, çoğunluğu Türk vatandaşı olan sivillerin tahliyesine yönelik operasyonlar başladı. Bu kapsamda, Lübnan’a insani yardım götüren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait amfibi gemiler, TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, Beyrut Limanı’na ulaştı.

Lübnan'dan Türk Vatandaşlarının Tahliyesi Başladı

Gemiye alınacak siviller, TCG Bayraktar’da bavul kontrollerinin ardından tahliye işlemlerine dahil edilmeye başlandı. Gemiye binenler arasında yaşlılar, engelliler, bebekler ve çocuklar da yer alıyor. Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ile Lübnan Tahliye Görevi Grup Komutanı Tümamiral Nihat Baran, gemiye alınan vatandaşları karşıladı.

Lübnan'dan Türk Vatandaşlarının Tahliyesi Başladı

Yardımların indirilme işlemi tamamlanan TCG Sancaktar da aynı hazırlıkların ardından sivillerin tahliyesine hazır hale getirilecek. Her iki gemi, tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye geri dönecek.

Lübnan'dan Türk Vatandaşlarının Tahliyesi Başladı

2 Firkateyn ve 2 Karakol Gemisi Eşlik Edecek

Lübnan’da gerçekleştirilen denizden tahliye operasyonu kapsamında, gemiye alınan Türk vatandaşları, 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi eşliğinde Türkiye’ye dönecek. Amfibi gemilerin içinde, sivillerin sağlık kontrolleri, burada görevli olan doktorlar tarafından titizlikle yapılacak. Ayrıca, Türk makamlarına başvuran farklı ülke vatandaşları da bu gemilere alınıp tahliye edilecek.

2006 Yılında da Tahliye Gerçekleşmişti

Türkiye, 2006 yılında meydana gelen 34 gün süren İsrail-Lübnan Savaşı sırasında da Türk vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirmişti. Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın organizasyonu ile 23 Temmuz 2006 tarihinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait TCG İskenderun, TCG Gelibolu ve TCG Bartın gemileri Beyrut Limanı’na ulaşmıştı. TCG İskenderun, 12 saat süren işlemler sonucunda yaklaşık 1100 Türk vatandaşını Türkiye’ye geri getirmiştir.

Lübnan'dan Türk Vatandaşlarının Tahliyesi Başladı

Lübnan’dan Türk Vatandaşlarının Tahliyesi Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!