1. Haberler
  2. Dünya
  3. Lübnan’ın Aitou Bölgesine Yapılan İsrail Hava Saldırısı: 18 Ölü

Lübnan’ın Aitou Bölgesine Yapılan İsrail Hava Saldırısı: 18 Ölü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’ın Aitou Bölgesine Yapılan Hava Saldırısı

Lübnan’ın kuzeyinde, Hıristiyan nüfusun yoğun olduğu Aitou bölgesine İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında en az 18 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu trajik gelişme, yerel basın ve Lübnan Kızılhaçı tarafından doğrulandı. Son bir yıldır İsrail, Hizbullah ile yaşanan çatışmalar çerçevesinde Lübnan’ın güneyine düzenli olarak saldırılar düzenlemekle birlikte, Aitou bölgesi ilk kez hedef alındı.

Öte yandan, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Sekreteri Jagan Chapagain, İsrail’in havadan ve karadan saldırılar düzenlediği Lübnan’ın güneyindeki Kızılhaç gönüllülerinin yaralanmasının “kabul edilemez” olduğunu vurguladı. Chapagain, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Lübnan’ın güneyindeki Sarbin’de bir eve düzenlenen hava saldırısının ardından, Lübnan Kızılhaçı’na ait ambulansların Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) ile koordinasyon içerisinde acilen olay yerine gönderildiğini bildirdi.

Chapagain, “Lübnan Kızılhaç’ı kritik destek sağlarken ambulanslar vuruldu ve bazı gönüllüler yaralandı. Bu durum kesinlikle kabul edilemez.” ifadelerini kullanarak, Kızılhaç ambleminin uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde saygı görmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden kontrollü çatışmalara yanıt olarak, İsrail ordusu 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 8 Ekim 2023’ten bu yana 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin 306 kişi hayatını kaybetmiş, 10 bin 698 kişi de yaralanmıştır.

Kaynak: Sözcü

Lübnan’ın Aitou Bölgesine Yapılan İsrail Hava Saldırısı: 18 Ölü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!