1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Malatya Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Kale İlçesinde Deprem

Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası yapılan açıklamalarda, AFAD can kaybı olmadığını belirtirken, daha önce Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu bu bölgede, vatandaşlar arasında ciddi bir panik yaşandı. Depremin etkisiyle 104 kişinin yaralandığı bildirildi.

“13 BİNA AĞIR HASARLI, 104 YARALI…”

Elazığ Valiliği, deprem sonrası yapılan incelemelerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında, yapılan ihbarlar ve ekiplerimizin gerçekleştirdiği saha taramaları sonucunda, şu ana kadar toplam 16 ağır hasarlı bina tespit edilmiştir. Bu binaların 13’ü il merkezinde, 3’ü ise kırsal bölgelerde bulunmaktadır. Deprem sırasında yaşanan panik nedeniyle çeşitli nedenlerle yaralanan 104 vatandaşımız hastanelere başvurmuş olup, bunlardan 95’i ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir. 9 vatandaşımız ise tedbir amaçlı olarak hastanede gözetim altına alınmıştır.

Deprem sonrası oluşan trafik yoğunluğu nedeniyle 21 trafik kazası meydana gelmiştir; bunların 12’si yaralanmalı, 9’u ise maddi hasar ile sonuçlanmıştır. Trafik ekiplerimiz, gerekli yol güvenlik önlemlerini alarak, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamıştır. Ayrıca, depremin etkisiyle yaşanan kaya düşmeleri sonucu kapanan 7 yol, Özel İdare ve Karayolları ekiplerimizin çalışmaları sayesinde yeniden ulaşıma açılmıştır ve şu anda trafiğe kapalı herhangi bir yol bulunmamaktadır.

Kaynak: Sözcü

Malatya Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!