1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem ve Android Uyarı Sistemi

Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem ve Android Uyarı Sistemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

AFAD, Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem gerçekleştiğini duyurdu. Bu sarsıntı, çevre illerde de hissedildi; Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzincan, Adıyaman, Kahramanmaraş, Batman, Tunceli ve Kayseri’de yaşayanlar depremi hissetti. Deprem sonrasında 4 binada hasar meydana geldiği bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada “Can kaybı yok” ifadesini kullandı.

Android Deprem Uyarı Sistemi

Android Deprem Uyarı Sistemi

Android Deprem Uyarı Sistemi, akıllı telefonların içindeki sensörler aracılığıyla sismik dalgaları algılayarak, deprem dalgalarının hızını ve büyüklüğünü belirleyip kullanıcılarına uyarı mesajı gönderir. Malatya’daki deprem sırasında bu sistem, birçok kişiyi hızlı bir şekilde bilgilendirerek, deprem anında gerekli tedbirlerin alınmasına yardımcı oldu.

Android Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Açılır?

Android Deprem Uyarı Sistemi’nden faydalanmak için öncelikle kablosuz veya veri bağlantınızın açık olması gerekmektedir. Aşağıdaki adımları izleyerek bu sistemi etkinleştirebilirsiniz:

  • Telefonunuzun AYARLAR uygulamasını açın.
  • KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI menüsüne dokunun.
  • DEPREM UYARILARI‘nı açın.

Bu ayarları yaptıktan sonra, bulunduğunuz bölgedeki depremler için uyarı alabilirsiniz. Ancak, bazı durumlarda uyarı alabilirken, bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz. Ayrıca, uyarılar sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında size iletilebilir.

Deprem Uyarı Sistemi Nedir?

2020 yılında Google, dünya genelinde en büyük deprem algılama sistemini kullanıma sunmaya başladı. Başlangıçta yalnızca ABD’de mevcut olan bu sistem, kısa süre içerisinde Yunanistan ve Yeni Zelanda’ya da ulaştı. Google, bu yeni sistemi Türkiye, Filipinler, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’da da kullanıma sunarak geniş bir yelpazeye yaymayı hedefliyor. Deprem Uyarı Sistemi, kullanıcıları depremlerden saniyeler önce bilgilendirerek, daha güvenli bir yere geçmelerine olanak tanımayı amaçlamaktadır.

Kaynak: Sözcü

Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem ve Android Uyarı Sistemi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!