1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem ve Elazığ’ın Lojistik Merkez Olma Potansiyeli

Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem ve Elazığ’ın Lojistik Merkez Olma Potansiyeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Kale İlçesinde Deprem Panik Yaratıyor

Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin ardından can kaybı olmadığını duyururken, daha önce Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu bölgede vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. Bu sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

Elazığ’ın Lojistik Merkezi Olma Potansiyeli

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesinin bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, bu süreçte Elazığ’ın lojistik merkezi haline gelmesinin önemine vurgu yaptı. Erol, şunları söyledi:

“ELAZIĞ LOJİSTİK MERKEZ OLABİLİR”

  • Elazığ’ın lojistik kent olarak hazırlanmasının, olası depremlerde bölgeye büyük yarar sağlayacağını ifade eden Erol, “Afet bölgesi ilan edilmesi, yeni bir fırsata çevrilebilir. Elazığ, yeni bir misyon üstlenebilir.” dedi.
  • “Elazığ’a yeni bir ticari marka veya değer eklenebilir. Bu ne olabilir? Elazığ’ı lojistik kent yapabiliriz.” diyen Erol, deprem sonrası çevre illerde ciddi hasar meydana geldiğini, ancak Elazığ’ın ayakta kaldığını belirtti.
  • Erol, “Eğer Elazığ, bu afet bölgesi sürecini doğru bir şekilde yönetir ve çürük yapılarını, riske açık binalarını yenilerse, depreme hazırlıklı bir hale gelebilir.” şeklinde konuştu.
  • “Gelecekte Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Muş, Sivas ve Malatya’da meydana gelebilecek yeni depremlerde burası lojistik merkezi olabilir. Yani, deprem bölgelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir il haline getirilebilir.” dedi.
  • “Bu nedenle, Elazığ bir sonraki dönem deprem müdahalelerinde pilot il olabilir. Afet müdahale ve planlamalarında, altyapısı, binaları, tecrübesi ve dinamikleri ile kaynaklarıyla gıda stoklarıyla birlikte lojistik merkezi haline getirilebilir.”
  • Erol, “Çevrede herhangi bir deprem olduğunda anlık müdahaleye ihtiyaç olacak, ve burada en uygun yer Elazığ’dır. Ayrıca, şehir merkezinde kentsel dönüşüme hız verilmeli ve kötü bina stokları acilen yenilenmelidir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem ve Elazığ’ın Lojistik Merkez Olma Potansiyeli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!