1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’daki 5.9 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası AFAD Açıklamaları

Malatya’daki 5.9 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası AFAD Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’daki Deprem Sonrası AFAD Açıklamaları

Malatya'daki Deprem Sonrası AFAD Açıklamaları

Merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, kentteki durumu değerlendirmek üzere AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya Valisi Seddar Yavuz ile birlikte bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Burada konuşan AFAD Başkanı Memiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personelinin hasar tespit çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Memiş, şu bilgileri verdi:

  • “Şu ana kadar depremden etkilenen illerimizden 112 Çağrı Merkezimize gelen ihbar sayısı 1475 olarak kaydedilmiştir. Bu ihbarların 1223’ü bilgi almak amacıyla yapılırken, 252’si yardım talebi içermektedir.”
  • “Deprem sonrası en büyüğü 3.3 büyüklüğünde olmak üzere 200’ün üzerinde artçı sarsıntı yaşanmıştır.”
  • “Sağlık Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, 249 vatandaşımız daha çok korku ve panik nedeniyle etkilendi. Ancak, bu durumu değerlendirirsek, çok ağır bir tablo ile karşılaşmadığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.”
  • “Malatya’da 2, Elazığ’da ise 8 vatandaşımızın kontrol amaçlı tedavileri hastanelerde devam etmektedir. Bu büyüklükteki depremlerde ülkemizdeki yapı stokunun iyileşmesi ile birlikte, olumsuz bir durum beklemiyoruz.”

“Sivas’ta 15 İhbar Geldi”

AFAD Başkanı Memiş, bugün Sivas’ta meydana gelen depremin ardından korku ve panik nedeniyle 15 ihbar alındığını ve Sivas’ta da saha taramaları ile hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Malatya Valisi Seddar Yavuz ise, deprem sonrası 471 resmi binada inceleme yapıldığını belirterek, “21 okulda sıva ve boya dökülmeleri nedeniyle onarım ihtiyacı tespit edilmiştir. Bu 21 okulda, 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verilmesini planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Malatya’daki 5.9 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası AFAD Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!