1. Haberler
  2. Dünya
  3. Marapi Yanardağı’nda Patlama Faaliyetleri Artıyor

Marapi Yanardağı’nda Patlama Faaliyetleri Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endonezya’nın Marapi Yanardağı’nda Patlama Faaliyetleri

Endonezya’nın Sumatra Adası’nın batısında bulunan Marapi Yanardağı, son 24 saat içerisinde 4 büyük patlama gerçekleştirdi. Antara News’in haberine göre, Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi (PVMBG), Marapi’deki volkanik etkinliklerin belirgin bir şekilde arttığını bildirdi. Yapılan açıklamada, yanardağda dün sabah saatlerinden itibaren ardı ardına 4 farklı patlama meydana geldiği ve yanardağın külleri havaya püskürttüğü belirtildi.

Dün yerel saatle 07.00’de gerçekleşen ilk patlamada, yanardağın yaklaşık 1000 metre yüksekliğe kadar kül püskürttüğü kaydedildi. Gün içerisinde ise ikinci ve üçüncü patlamaların da gerçekleştiği açıklandı. Bugün sabah saatlerinde meydana gelen dördüncü patlamada ise, yanardağdan yaklaşık 800 metre yükseğe kül fışkırdığı bilgisi verildi.

Mayıs 2024’te Marapi Yanardağı’nın patlaması sonucu, biriken kaya parçaları, kül ve toprak yığınının muson yağmurları nedeniyle kayması sonucu oluşan sel felaketi sonucunda 67 kişi hayatını kaybetmişti. Bu durum, yanardağın tehlikeli doğasını bir kez daha gözler önüne serdi.

Endonezya, “Pasifik Ateş Çemberi” olarak bilinen, deprem ve volkan kuşağında yer alan bir ülkedir ve burada toplamda 130 aktif yanardağ bulunmaktadır. Sumatra Adası’ndaki Marapi Yanardağı, dünya üzerindeki en aktif yanardağlardan biri olarak bilinir ve ani patlamalarıyla sıkça gündeme gelmektedir.

Kaynak: Sözcü

Marapi Yanardağı’nda Patlama Faaliyetleri Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!