1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mardin’de Öğrencilere Taciz İddiası: Rehber Öğretmen İhbar Edildi

Mardin’de Öğrencilere Taciz İddiası: Rehber Öğretmen İhbar Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’de Taciz İddiası: Öğrencilerden Şikayet

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Nur Mahallesi’ndeki Vedat Kaya Ortaokulu’nda, 7. sınıf öğrencisi olan bir kız öğrenci, rehber öğretmenine bir itirafta bulundu. Öğrenci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin kendisine tacizde bulunduğunu ifade etti. Bu durum üzerine rehber öğretmen, durumu okul yönetimine bildirdikten sonra jandarmaya ihbarda bulundu.

Olayın ortaya çıkmasının ardından, aynı sınıfta eğitim gören iki başka kız öğrenci de benzer bir deneyim yaşadıklarını belirterek şikayette bulundu. Bu öğrencilerin, aynı öğretmen tarafından taciz edildiklerini anlatmaları, durumu daha da ciddileştirdi.

İhbar üzerine, okula gelen jandarma ekipleri, şüpheli öğretmeni gözaltına aldı. Şüpheli, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği’ne teslim edilerek, ‘Çocuklara cinsel istismarda bulunduğu’ gerekçesiyle ifade verdi. İfade işlemlerinin ardından şüpheli, polis merkezinden adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak, başlatılan soruşturma nedeniyle Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındı. Ayrıca, şüphelinin 2015-2017 yılları arasında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin Şube Başkanlığı görevini yürüttüğü öğrenildi.

Kaynak: Sözcü

Mardin’de Öğrencilere Taciz İddiası: Rehber Öğretmen İhbar Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!