1. Haberler
  2. Spor
  3. Maresca’dan Salah ve Liverpool Üzerine Önemli Açıklamalar

Maresca’dan Salah ve Liverpool Üzerine Önemli Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maresca’dan Salah ve Liverpool Üzerine Açıklamalar

Maresca'dan Salah ve Liverpool Üzerine Açıklamalar

Maresca, Liverpool’a karşı oynayacakları kritik maç öncesinde yaptığı açıklamalarda, Mohamed Salah’ın topa sahip olmadan sergilediği oyunun, Liverpool’un baskı yapma şekli üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu vurguladı. Salah, Roberto Firmino ve Sadio Mane’nin oluşturduğu ileri üçlünün yalnızca hücumda değil, savunmadaki agresif oyunlarıyla da dikkat çektiğini belirten Maresca, bu tarzın takımları için son derece önemli olduğunu ifade etti.

‘İKİ YÖNE DE ODAKLANMALILAR’

Maresca, “İlk iki, üç yıl Klopp’un Liverpool’unun oyun içindeki baskısı inanılmazdı” diyerek, Salah’ın son beş, altı yılda dünya futbolunun en iyi oyuncularından biri olduğunu söyledi. Ayrıca, Cole Palmer’ın da Chelsea için benzer bir role sahip olabileceğini ve ilerleyen yıllarda Salah gibi sahada hem ofansif hem de defansif anlamda büyük katkılar verebileceğini dile getirdi. Genç oyuncularına yalnızca hücum yeteneklerinin yeterli olmadığını vurgulayan İtalyan teknik adam, Noni Madueke gibi isimlerin de sahada sürekli baskı yapmaları ve savunmaya katkıda bulunmalarının önemine dikkat çekti.

“Bugünün futbolunda sadece yetenek yetmez,” diyen Maresca, tüm oyuncuların her iki yönlü oyuna odaklanmaları gerektiğini ifade etti.

SALAH’A KARŞI OYNAMIŞTI

Maresca, aktif futbolculuk kariyerinde Salah’a karşı sahada yer almıştı fakat bu anıyı hatırlayamadığını dile getirdi. 2016 yılında Roma formasıyla Palermo’ya karşı oynanan ve 5-0 Roma galibiyetiyle sonuçlanan maçta Salah’ın iki gol attığı hatırlatıldığında, Maresca, “Oyuna sonradan girdiğim için hatırlamıyorum” diyerek esprili bir yanıt verdi. Salah’ın Liverpool’un her hücumunda kilit oyuncu olduğunu da vurgulayan Maresca, “Kaleciden Salah’a, Virgil van Dijk’ten Salah’a… Alexis Mac Allister’dan Salah’a… O, muhtemelen Liverpool’un en önemli oyuncusu” sözleriyle Mısırlı yıldızın takımdaki kritik rolüne dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü

Maresca’dan Salah ve Liverpool Üzerine Önemli Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!