1. Haberler
  2. Gündem
  3. Marmara Denizi’nde Torik Bolluğu: Balıkçıların Şaşkınlığı

Marmara Denizi’nde Torik Bolluğu: Balıkçıların Şaşkınlığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toriklerin Beklenmedik Bolluğu

Toriklerin Beklenmedik Bolluğu

Palamut balığının en irileri arasında yer alan torikler, genellikle Karadeniz, Akdeniz ve Atlas Okyanusu’nda yaşamaktadır. Ancak, son zamanlarda Marmara Denizi’nde yaşanan bir olay, 25 yıldır balıkçılık yapan Sezgin Acar’ı bile şaşkına çevirdi.

Balıkçılar, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde palamut avlamak için denize açıldıklarında, ağlarına takılan toriklerle karşılaştılar. Bandırma’nın karşı kıyısındaki Tatlısu köyü açıklarında, palamut avlamak amacıyla atılan ağlarda 2 bin 800 adet torik bulundu. Bu durum, balıkçıların hayatlarında ilk kez karşılaştıkları bir manzara oldu.

BALIKLARIN TOPLAM DEĞERİ 2 MİLYON 800 BİN LİRA

Balıkçılar, ortalama 5-6 kilogram ağırlığında olan bu toriklerin tanesini bin liradan satışa çıkardıklarını belirtti. Tecrübeli balıkçı Acar, “Bandırma’da bugüne kadar 1300-1400 çift bu miktarda torik tutulmadı. Tanesi 5-6 kilo geliyor” şeklinde konuştu.

Toriklerden 30 tanesi Bandırma’daki balıkçı tezgahında satışa sunulurken, geri kalan balıklar ise satılmak üzere İstanbul’a gönderildi. Yağlı bir balık olarak bilinen toriğin lakerdasının yapıldığına dikkat çeken balıkçı Sezgin Acar, “Torikler satışa sunuldu. 5’er, 6’şar kilo ağırlığında torikler, tanesi 1000 liradan satılıyor. Bu torikler Bandırma Körfezi’nde tutuldu. Çok lezzetli, çok yağlı. Bu balıklardan lakerda yapılıyor. Gerçekten süper bir lakerdası oluyor” ifadelerini kullandı.

Bu olağanüstü durum, bölgedeki balıkçılar arasında büyük bir heyecan yarattı ve toriklerin lezzeti ile yağlı yapısı, özellikle lakerda sevenler için bir fırsat sundu.

Kaynak: Sözcü

Marmara Denizi'nde Torik Bolluğu: Balıkçıların Şaşkınlığı

Marmara Denizi’nde Torik Bolluğu: Balıkçıların Şaşkınlığı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!