1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mercedes-Benz, Elektrikli Araç Bataryaları İçin Geri Dönüşüm Tesisi Açtı

Mercedes-Benz, Elektrikli Araç Bataryaları İçin Geri Dönüşüm Tesisi Açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mercedes-Benz’den Elektrikli Araç Bataryalarında Önemli Adım

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, elektrikli araç bataryalarının geri dönüşüm süreçlerine yönelik önemli bir adım atarak, Almanya’nın güneyinde entegre bir geri dönüşüm tesisi açtı. Bu yeni tesis, yılda 2,500 ton kapasiteye sahip olacak ve geri dönüştürülen malzemelerden yılda 50 binden fazla batarya modülü üreterek, Mercedes-Benz’in batarya parçalarının üretiminde kullanılacak.

Açılış töreninde konuşan Mercedes-Benz Group AG CEO’su Ola Källenius, şirketin sürdürülebilir üretim hedefini vurgulayarak, “Otomotiv mühendisliğinde öncü bir rol üstlenen, Avrupa’nın ilk entegre mekanik-hidrometalurjik batarya geri dönüşüm fabrikasını kurmamız, hammadde sürdürülebilirliğini artırmaya yönelik önemli bir kilometre taşıdır. Sanayi ve bilim dünyasındaki iş ortaklarımızla birlikte, Almanya ve Avrupa’da sürdürülebilir elektrikli mobilite ve değer yaratımı için güçlü bir inovasyon sinyali gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mercedes-Benz, bu geri dönüşüm tesisinde teknoloji ortağı olarak Primobius ile iş birliği yapıyor. Primobius, Alman mühendislik şirketi SMS grup ile Avustralyalı teknoloji geliştiricisi Neometals arasında kurulan bir ortak girişim olarak dikkat çekiyor. Tesis, Almanya’daki üç üniversiteyle yürütülen bilimsel araştırma projeleri ile desteklenmekte ve Alman Federal Ekonomi ve İklim Eylemi Bakanlığı tarafından finansal olarak desteklenmektedir. Bu proje sayesinde, geri dönüşüm süreçlerinin gelecekteki ölçeklendirilmesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

ŞANSÖLYE SCHOLZ’DAN DESTEK

Açılış törenine katılan Federal Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, otomotiv endüstrisinin geleceğinin elektrikli araçlarda olduğuna ve bataryaların bu dönüşümdeki kritik unsurlardan biri haline geldiğine dikkat çekti. Bataryaların kaynakları koruyarak ve sürdürülebilir bir biçimde üretilmesinin önemini vurgulayan Scholz, Mercedes-Benz’i bu yatırımından dolayı tebrik ederek, “Bu cesur adım, Almanya’nın yenilikçi teknolojiler için en ileri pazar olmaya devam ettiğinin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Mercedes-Benz, Elektrikli Araç Bataryaları İçin Geri Dönüşüm Tesisi Açtı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!