1. Haberler
  2. Gündem
  3. Merkez Mahallesi’nde Akü Ustası Ercan Kızılaslan’a Saldırı

Merkez Mahallesi’nde Akü Ustası Ercan Kızılaslan’a Saldırı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Mahallesi’nde Saldırı Olayı

Merkez Mahallesi'nde Saldırı Olayı

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. 45 yaşındaki akü ustası Ercan Kızılaslan, caddede aracıyla seyir halindeyken, birkaç ay önce iş ortaklığını sonlandırdığı H.C.’nin oğulları ve tanımadığı diğer kişiler tarafından araçla önü kesilerek darbedildi. Saldırganlar, Kızılaslan’ın aracını sıkıştırarak camlarını tek tek kırarken, Kızılaslan da demir sopa ve çekiçlerle yaralandı. Yaralı halde Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılan Kızılaslan’ın durumu ciddiyetini korudu. Olay yerine ihbar üzerine gelen polis ekipleri, saldırganları gözaltına aldı. Kızılaslan, yaşadığı tehdit ve saldırıların Ağustos ayında da başladığını ve o günden bugüne devam ettiğini ifade etti.

‘CAMLARIMI KIRDILAR, ÇEKİÇLE KAFAMA VURDULAR’

Ercan Kızılaslan, yaşadığı olayla ilgili olarak şunları söyledi: “Müşterim beni aradı; aracına akü takılması gerekiyordu. Ben de o sırada başka bir yerde akü montajı yapıyordum. Müşterime, işim bittikten sonra onun aracına döneceğimi söyledim. İşimi tamamladıktan sonra Kağıthane’ye doğru yola çıktım. Aracın aküsü bitikti ve bunu değiştirdim. Ancak, beyaz bir aracın tarafından takip edildiğimi fark ettim. Peronun başına çektiğimde, içeride arkadaşlarım ‘Bir çay içelim, öyle git’ dediler. Çay içtikten sonra eve hareket edeceğim sırada, Kağıthane peronlardan çıkarken beyaz araç önüme geçti ve ani fren yaptı. Arkada başka bir araç daha durdu, oradan inen kişiler demir sopalarla ve çekiçlerle bana ve aracımı saldırmaya başladılar. Camlarımı kırdılar ve çekiçle kafama vurdular. Arka camı kırarak oradan da saldırdılar. Önden çıkan diğer araçtan gelen bir kişi daha vardı, elinde demir sopa ile sağ taraftan üzerime geldi. Camlarımı kırdılar, başımdan kan akıyordu ama araçtan çıkmadım. Darbe aldıktan sonra saldırganlar uzaklaştı. Ben de 112’yi ve karakolu arayarak durumu bildirdim. Ambulans geldi ve beni hastaneye götürdü. Hastaneden sonra karakola gidip şikayette bulundum.”

‘DAHA ÖNCE DE DARBETTİLER’

Kızılaslan, daha önce de darp olayına maruz kaldığını belirterek, “Daha önce ortaklık yapıyorduk, o sermaye sahibi ben ise kar ortağıydım. Akü işi yapıyorduk. Ortaklık sona erdikten sonra beni tehdit etmeye başladılar. Geçtiğimiz ayın 12’sinde, kapımın önünde çocuklarıyla birlikte bana saldırdılar ve darp ettiler. Bu konuda raporlarım da mevcut. Devletten isteğim şu; bir kişi ölmeden mi müdahale edecekler? Hiçbir şey olmamış gibi rahatça dolaşıyorlar. Babaları, çocuklarını benim üzerime salıyor bilerek. 1-1.5 aydır hiçbir sonuç elde edilmedi. En basit örneği; dünkü saldırı. Önümü kesip beni darbettiler, camlarıma ve aracıma zarar verdiler. Konu hakkında adli mercilere de şikayette bulundum.” ifadelerini kullandı.

‘KARDEŞİNİ MORGDAN ALIRSIN’

Kızılaslan, tehditlerin hala devam ettiğini vurgulayarak, “Dört çocuğum var ve sosyal medyadan sürekli olarak tehdit mesajları alıyoruz. Daha önce özel numaralardan arayıp hem beni hem de eşimi rahatsız ediyorlardı. Olaylardan sonra abim, ‘Bu işin sonu ne olacak, birisini illa morgdan mı alacağız?’ diye soruyor. Hatta karşı taraf, ‘Böyle olursa kardeşini morgdan alırsın’ şeklinde tehditler savuruyor.” dedi.

‘KAYIP MALZEMEDEN DOLAYI OLDU’

Aynı sanayi sitesinde iş ortağı olan Hüseyin Ceylan ise Kızılaslan’ın ortaklık sonrası zararlarını karşılamadığını öne sürerek, “Olay kayıp malzemeden kaynaklandı. Olayın sebeplerini açıklayıcı bir yanıt vermedi. Süreç içinde beni oyaladı. Sonrasında, ‘Gel anlaşalım’ dediler ve olay buralara kadar geldi. Dünkü olayda istenmeyen birtakım şeyler yaşandı. Akü ile ilgili bir durum vardı. Açık bir durum var ve bunun cevabını veremedi. Tehdit yok, sadece malzeme vermemesi gerektiğini belirttim. Farklı bir sektördeyiz, sen yoluna ben yoluma. Ancak karşılıklı çeşitli söylemler ve serzenişler, durumu bu noktaya getirdi. Saldırıdan haberim yoktu; çocukların trafikte yaptığı eylemden akşam haberdar oldum. Aile büyüklerini buraya çağırdık. Onlar da ‘Zararınızı sineye çekin’ dediler.” şeklinde konuştu.

Merkez Mahallesi’nde Akü Ustası Ercan Kızılaslan’a Saldırı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!