1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Meta, Ünlülerin Fotoğraflarını Koruyacak Yeni Yüz Tanıma Teknolojisi Getiriyor

Meta, Ünlülerin Fotoğraflarını Koruyacak Yeni Yüz Tanıma Teknolojisi Getiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta’dan Yeni Önlem: Ünlülerin Fotoğraflarına Koruma

Meta'dan Yeni Önlem: Ünlülerin Fotoğraflarına Koruma

Meta, sosyal medya platformları olan Facebook ve Instagram’da ünlülerin fotoğraflarının izinsiz kullanıldığı sahte reklamlara karşı yeni bir önlem alacağını açıkladı. Bu önlem kapsamında, isteğe bağlı olarak kullanılabilecek bir yüz tanıma teknolojisi ile sahte reklamların tespit edilmesi hedefleniyor.

Meta’nın yaptığı açıklamaya göre, bu yenilikle ilgili teknoloji şu an yalnızca belirli ünlülerin profilleri üzerinde test ediliyor. Kullanıcıların bu yüz tanıma teknolojisini kullanıp kullanmamayı seçme özgürlüğüne sahip oldukları vurgulanıyor.

  • Kullanmak isteyen kullanıcıların, Facebook veya Instagram hesaplarına bir video yüklemeleri gerekiyor.
  • Bu videoda yüzlerinin net bir şekilde görünmesi şartı bulunuyor.
  • Yüklenen video, sahte reklamların içeriğindeki yüzlerle karşılaştırılarak doğruluk kontrolü yapılacak.

Meta’nın İçerik Politikaları Başkan Yardımcısı Monika Bickert, “Buradaki fikir, ünlülere mümkün olduğunca fazla koruma sunmak. İstedikleri takdirde bu süreçten vazgeçebilirler, ancak bu korumayı onlara sunmak ve süreci kolay hale getirmek istiyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu yeni teknoloji sayesinde Meta, ünlülerin fotoğraf veya videolarının izinsiz kullanıldığı reklamlara karşı etkili bir şekilde müdahale edebilecek. Ayrıca, kullanıcıların bu yüz tanıma teknolojisini istedikleri zaman kullanmayı bırakma seçeneğinin de olduğunun altı çizildi.

Hatırlatmak gerekirse, Meta, Kasım 2021’de Facebook’ta yüz tanıma sistemini toplumsal endişeler nedeniyle kapatmış ve bir milyardan fazla kullanıcının yüz verilerinin silineceğini duyurmuştu. Ancak yeni uygulama ile birlikte bu teknolojinin belirli bir amaç doğrultusunda, isteğe bağlı olarak yeniden hayata geçirilmesi dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Sözcü

Meta, Ünlülerin Fotoğraflarını Koruyacak Yeni Yüz Tanıma Teknolojisi Getiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!