1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Meta’nın Çalışanlarını İşten Çıkarma Kararı ve Yemek Kredileri İddiaları

Meta’nın Çalışanlarını İşten Çıkarma Kararı ve Yemek Kredileri İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta’nın Çalışanlarını İşten Çıkarma Kararı

Financial Times’ın haberine göre, teknoloji devi Meta, Los Angeles’taki yaklaşık iki düzine çalışanını, günlük 25 dolarlık yemek çeklerini ev eşyaları almak için kullanmaları iddiasıyla işten çıkardı. İşten çıkarılanların, yemek çeklerini yiyecek almak yerine şarap kadehleri ve çamaşır deterjanı gibi ürünler için harcadığı öne sürüldü.

Yeniden Yapılanma Süreci

Bu durum, Meta’nın WhatsApp, Instagram ve Reality Labs gibi projelerdeki ekiplerinde bir yeniden yapılanma sürecine girmesinin hemen öncesinde gerçekleşti. Yeniden yapılanma, bazı çalışanların işten çıkarılmasını ve diğerlerinin yeni görevlere yönlendirilmesini içerirken, kaynaklara göre CEO Mark Zuckerberg’in başlattığı verimlilik girişimi de devam ediyor.

Yemek Kredilerinin Kötüye Kullanıldığı İddiası

Meta, Silikon Vadisi’ndeki ofisinde çalışanlarına ücretsiz yemek sunarken, daha küçük ofislerde çalışanlarına günlük yemek kredileri veriyor. Çalışanlar, kahvaltı için 20 dolar, öğle ve akşam yemekleri için ise 25’er dolarlık kredi alıyor. İşten çıkarılanların bu sistemi uzun süreli ve sistematik bir şekilde kötüye kullandığı iddia ediliyor. Bazı çalışanların kredilerini birleştirdiği, bazıların ise ofise gelmeyerek evlerine yemek siparişi verdiği belirtiliyor.

Bir Çalışanın Açıklamaları

Bir eski çalışan, yemek çeki ile diş macunu ve eczaneden çay aldığını ifade etti. Ofise gelmediği günlerde bu kredileri başka ihtiyaçlar için harcadığını belirten çalışan, yıllık 400 bin dolar maaş aldığını ve hatasını kabul ettiğini ancak bu durumun işten çıkarılmasına neden olacağını beklemediğini vurguladı.

Resmi Açıklama Gelmedi

Meta, işten çıkarmalarla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Yeniden yapılanma sürecinde bazı ekiplerin stratejik hedeflerle uyumlu hale getirileceğini ve bazı çalışanların yeni görevlere yönlendirileceğini bildirdi. Şirket, işten çıkarılanlar için yeni fırsatlar yaratma çabasında olduklarını da ekledi.

Kaynak: Sözcü

Meta’nın Çalışanlarını İşten Çıkarma Kararı ve Yemek Kredileri İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!