1. Haberler
  2. Gündem
  3. Metropoll Araştırma Ekim Ayı Anket Sonuçları: Seçimlerdeki Olası Sonuçlar

Metropoll Araştırma Ekim Ayı Anket Sonuçları: Seçimlerdeki Olası Sonuçlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metropoll Araştırma Ekim Ayı Sonuçları

Metropoll Araştırma tarafından her ay düzenlenen Türkiye’nin Nabzı araştırmasının ekim ayı sonuçları, yaklaşan seçimler için dikkat çekici veriler sunuyor. Yapılan araştırmaya göre, bu pazar yapılacak seçimde AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarını kaybetme riskiyle karşı karşıya. Ekim ayında gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları şu şekilde sıralanıyor:

  • CHP: %32.1
  • AKP: %31
  • MHP: %6.3
  • İYİ Parti: %5.6
  • DEM Parti: %10.6
  • YRP: %3.6
  • Zafer Partisi: %3.8
  • TİP: %1.7

Kararsızlar dağıtılmadan önce CHP’nin oy oranı %22 civarındayken, bu oranın zamanla stabil hale geldiği belirtiliyor. Araştırmanın bir diğer ilginç bulgusu ise, muhalefet adaylarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşılaşması durumunda ortaya çıkıyor. Erdoğan ve Mansur Yavaş karşılaştığında, Yavaş’ın oy oranı %53.8, Erdoğan’ın ise %28.7 olarak gözlemleniyor. İki isme de oy vermeyeceğini ifade edenlerin oranı %10.3, fikir belirtmeyenlerin oranı ise %7.2 olarak kaydedildi.

Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu’nun karşılaştığı bir senaryoda ise İmamoğlu’nun oy oranı %49, Erdoğan’ın ise %30.6 olarak belirleniyor. İkisine de oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı %14, fikir belirtmeyenlerin oranı ise %6.4 düzeyinde. Özgür Özel ile Erdoğan arasındaki olası bir karşılaşmada ise Özel’in oy oranı %45.2, Erdoğan’ın oy oranı ise %31.2 olarak tespit edilmiş. İki isme de oy vermeyeceğini belirtenlerin oranı %15, fikir belirtmeyenlerin oranı ise %7.9 olarak kaydedilmiştir.

Katılımcıların seçim sonuçlarına dair inançları da araştırmada önemli bir yer kaplıyor. Katılımcıların %37.3’ü CHP’nin, %32.3’ü ise AKP’nin seçimi kazanacağına inanırken, cevap vermeyenlerin oranı %17.7 olarak belirlenmiştir. CHP’nin seçimi kimin kazanacağına dair soruya ise katılımcıların %47.7’si Özgür Özel cevabını verirken, Kemal Kılıçdaroğlu cevabını verenlerin oranı %22.5’te kalıyor. %30.1’lik kesim ise bu konuda fikir belirtmemiştir.

Siyasilerin beğeni düzeyine bakıldığında ise, Mansur Yavaş’ın beğeni oranı %57, Ekrem İmamoğlu’nun %48.1, Özgür Özel’in %34.6, Erdoğan’ın %34.4, Devlet Bahçeli’nin %26.9, Yavuz Ağıralioğlu’nun %22.9, Müsavat Dervişoğlu’nun %19.6 ve Mehmet Şimşek’in %18.6 beğeni düzeyine ulaştığı görülmektedir.

Kaynak: Sözcü

Metropoll Araştırma Ekim Ayı Anket Sonuçları: Seçimlerdeki Olası Sonuçlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!