1. Haberler
  2. Gündem
  3. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin DEM Parti ile Tokalaşması ve Çözüm Süreci Tartışmaları

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin DEM Parti ile Tokalaşması ve Çözüm Süreci Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti ile Tokalaşması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, DEM Parti milletvekilleri ile Meclis açılışında tokalaşması ve ardından iktidar cephesinin yumuşayan söylemleri, “çözüm süreci” tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. DEM Parti TBMM Grup Başkanvekilleri Gülistan Koçyiğit ve Sezai Temelli, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Koçyiğit’ten Çözüm Süreci Açıklamaları

Gülistan Koçyiğit, pozitif sözlerin çözüm sürecine katkı sağlamayacağını belirtti. Çözüm için cesaret gösterilmesi ve somut adımlar atılması gerektiğini ifade eden Koçyiğit, şu anda böyle bir gündemin mevcut olmadığını, bu konunun tartışılmasının da anlamsız olduğunu savundu.

Temelli’den İmralı İşareti

Sezai Temelli ise, “Eğer yeni bir süreç yaşanacaksa muhatap İmralı” diyerek, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme trafiğinin başlayıp başlamadığına dair herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını dile getirdi. Temelli, şu ifadeleri kullandı:

  • “Telefon trafiği var mı? Yoksa herhangi bir görüşme trafiği başladı mı, başlamadı mı? Bu konuda bizde bir bilgi yok.”
  • “Dolayısıyla, bizim dışımızdaki gelişmeler üzerine yorum yapmamız mümkün değil. Eğer bir süreç başlayacaksa muhatap İmralı’dır.”
  • “Ama ikinci bir muhatap da Meclis’tir ve biz de Meclis’in bir partisiyiz. Müzakere süreci başlayacaksa DEM Parti olarak sorumluluk almaya hazırız.”

Hükümetin Kafası Hâlâ Net Değil

Sözcü TV’de yayınlanan Can Coşkun ile Gündem Masası programına katılan Sözcü Muhabiri Altan Sancar, ‘yeni çözüm süreci’ iddialarına dair şu değerlendirmelerde bulundu:

  • “İstihbarat görüşmeleri her zaman yapılır, herkesle görüşülür. Eğer kastedilen Öcalan ile istihbaratın görüşmesi ise burada olağandışı bir durum yok.”
  • “Esas mesele masadaki konunun ne olduğudur. DEM Partililer, uzun süredir haber alamadıklarını ve kamuoyuna ilettikleri son bilgilerde bir ikna çabasının olduğunu ancak bunun çerçevesinin belirsiz olduğunu söylüyorlar.”
  • “DEM Parti, ‘Somut olarak ne adım atacaksınız?’ sorusunu sormaya devam ederken, bir avukat veya aile görüşmesinin gerçekleşmesi için çabalarda bulunduklarını görmek mümkün.”
  • “Hükümet cephesinde henüz kafa netleşmemiş durumda. Mehmet Uçum’un açıklaması doğru. ‘Çözüm süreci’ gerçekleştirilecekse bunun, 2015 ve öncesindeki süreçlere benzemeyeceği aşikâr.”
  • “Belli ki yeni bir aşama var. DEM Parti’yi diğer yapılardan ayırıp, farklı bir konumlandırma yapmak, diğer yapılarla ilgili kısmı da yalnızca devlet üzerinden çözmek istiyorlar.”
  • “Öncekine benzemeyeceği kesin. Henüz olgunlaşmış bir süreç yok. Aramadığım kimse kalmadı, herkes şunu söylüyor: Şu an hiçbir şey yok aslında. Sadece tartışılıyor ve herkesin nabzı alınmaya çalışılıyor.”

Kaynak: Sözcü

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin DEM Parti ile Tokalaşması ve Çözüm Süreci Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!