1. Haberler
  2. Gündem
  3. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Terörle Mücadele Açıklamaları ve TUSAŞ’a Düzenlenen Saldırı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Terörle Mücadele Açıklamaları ve TUSAŞ’a Düzenlenen Saldırı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Açıklamaları ve Terör Saldırısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’la ilgili yaptığı ‘çözüm süreci’ çağrısı, ülke genelinde tartışmaları alevlendirdi. Bu tartışmaların sıcak bir örneği olarak, Ankara TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, bu terör eyleminin ardından yaptığı açıklamada, “Terörü yönetenler ve kullananların Sayın Bahçeli’nin açıklamasından ve Cumhurbaşkanımızın bunu tarihi fırsat olarak nitelemesinden nasıl paniğe kapıldıkları, TUSAŞ’a saldırıdan anlaşılıyor. Terör saldırısı, ‘tarihi fırsat penceresi’ni kapattıramaz” düşüncesini dile getirdi.

“Terörü Bitirme Kararlılığına Yönelik Kalleş Bir Saldırı”

Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin hamle yaptığı bir dönemde gerçekleşen terör eyleminin, devletin terörü bitirme kararlılığına yönelik alçak bir saldırı olduğunu belirtti. “Bu alçaklık, devletin kararlılığını zayıflatmak bir yana, güçlendirip pekiştirecektir. Toplum, terörü bitirme ve kardeşliği güçlendirme girişiminin arkasında duracak ve milli birlik ruhuyla bu süreci ileri taşıyacaktır. Nitekim Ankara’daki terör eylemine karşı, devlet güçlerinin verdiği sert ve kararlı cevap, halkın yoğun tepkisi, siyasi çevrelerin büyük bir bölümünün hızlı ve net kınama tutumları, devletin ‘Cumhur İttifakı eliyle açtığı tarihi fırsat penceresinin’ heba edilmeyeceğini ortaya koymuştur. Bu konunun terörle mücadeleyi etkileyecek bir yönü yoktur; pratik zaten böyle işliyor. Ayrıca, bu tarihi fırsat penceresinin eski tarzda veya yeni tarzla bir çözüm süreci olmadığı da açıktır.” ifadelerini kullandı.

Uçum’un Vurguladığı Noktalar

  • Terörle Mücadelede Organik Bütünlük: Uçum, terörle mücadelede devletin Irak ve Suriye’deki terör unsurlarını ayrı görmesinin söz konusu olamayacağını, organik bütünlük anlayışının zaafa uğratılamayacağını belirtti. Böyle bir zafiyet bekleyenlerin hüsrana uğrayacağını vurguladı.
  • Kürtlerin Kimliğini İstismar Eden Güçler: Uçum, Türkiye’ye karşı kullanılan terör unsurlarının, Kürtleri insan kaynağı olarak istismar eden başta ABD olmak üzere, emperyalist güçlerin aylık ücretli çeteleri olduğunu ifade etti. Bu grupların, Türkiye’nin demokratik siyasetinde yer almadığını ve gerçek bir meşruiyetlerinin bulunmadığını açıkladı.
  • Orta Doğu Coğrafyasının Geleceği: Uçum, Orta Doğu coğrafyasının geleceğinin, Türkiye’nin milli güvenliği ve toprak bütünlüğünü tehdit edecek hiçbir sürece açık olamayacağını, Türkiye’nin bu konuda asla taviz vermeyeceğini belirtti.

Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı Üzerine

Devlet Bahçeli’nin, Öcalan’ın Meclis’te Dem Grubunda konuşması önerisinin bir uç nokta benzetmesi olduğunu söyleyen Uçum, Bahçeli’nin bu öneriyi, terörün sona ermesi, terör örgütünün lağvedilmesi ve teröristlerin devlete teslim olması şartına bağladığını belirtti. “Bu şartların gerçekleşmesi, bu önerinin ne anlama geldiğini ortaya koyacaktır. Ancak esas olan, terörün bitmesi, terör örgütünün lağvedilmesi ve teröristlerin devlete teslim olmasıdır.” dedi.

“İşin Özünde Terörsüz Bir Türkiye Var”

Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, “Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin, kişisel hesaplara kurban edilmemesi” gerektiğini vurguladı. “İşin özü, terörsüz ve şiddetsiz bir Türkiye’ye ulaşmaktır. Bu imkân, devletin terörü tasfiyeye ilişkin sürecine katkı yapması gereken siyasi sorumlular tarafından doğru kullanıldığında söz konusu olabilir.” şeklinde konuştu. Uçum, herkesin kabul edebileceği gerçeklerin başında, terörsüz ve şiddetsiz bir Türkiye hedefine ulaşmanın, TBMM’nin Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yakışan, kapsayıcı bir yeni anayasayı halkın onayına sunma imkanı sağladığını ifade etti.

Kaynak: Sözcü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Terörle Mücadele Açıklamaları ve TUSAŞ’a Düzenlenen Saldırı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!